Misc 03/09/2014

Això és el que fa un guàrdia del Palau de Buckingham mentre la reina està de vacances

El ministeri de Defensa obre una investigació després que un turista pengés a YouTube un vídeo on es veu un guàrdia ballant davant la residència reial

Ara
1 min

BarcelonaPels anglesos, amants de la pompa i la circumstància, el comportament dels soldats que vigilen l'accés a palaus i edificis oficials és molt important. No només per una qüestió de seguretat i decor, sinó perquè el caràcter pintoresc dels uniformes i la cura que es posa que els moviments siguin mil·limetrats han convertit els oficials en un atractiu turístic. Però els turistes que el passat 20 d'agost eren a les portes del Palau de Buckingham van veure sorpresos com un dels guàrdies, amb el seu icònic uniforme vermell, tenia un comportament erràtic.

El turista va penjar el vídeo a YouTube i, ràpidament, la història del guàrdia del Palau de Buckingham que es comporta de forma estranya i trenca l'estricte codi militar mentre la sobirana està de vacances al Palau de Balmoral, a Escòcia, es va viralitzar. Tant, que l'oficial ha acabat per fer-se famós. En el vídeo es veu com l'home abandona el seu lloc de guàrdia i fa passes estranyes, s'ajup, per acabar fins i tot ballant.

Aquest dijous el ministeri de Defensa ha acabat anunciant una investigació sobre l'afer. En declaracions a la premsa anglesa, un portaveu ministerial ha dit que qualsevol soldat que no compleix amb els elevats estàndards de l'exèrcit britànic "s'enfronta a unes conseqüències". Però entre la polèmica alguns el defensen, i no només membres del públic sinó també altres soldats, que apunten que, tot i que l'actitud del guàrdia va ser certament peculiar, en cap moment es pot considerar que va ser poc professional, i creuen que, en definitiva, fer guàrdia al palau és també un espectacle per als turistes, que demanen ser entretinguts.

stats