Misc 16/07/2021

Investiguen per tres violacions més els detinguts de ‘la Manada’ de Callosa d'en Sarrià

Els joves al·leguen que no recorden “res” pel consum d’alcohol i drogues

Daniel Martín
3 min
Els veïns, concentrats contra la violència masclista i la violació en grup a Callosa d’en Sarrià, Alacant.

ValènciaEl malson sembla que no s’atura al municipi alacantí de Callosa d’en Sarrià, on ahir la Guàrdia Civil va confirmar que també està investigant els quatre presumptes autors d’una violació a una noia de 19 anys la nit de Cap d’Any almenys per tres casos més, inclòs “un intent de violació a una noia a l’octubre”. Els acusats estan en presó provisional.

Les sospites són tan fermes que ahir el portaveu de l’institut armat a Alacant, David Hermoso, no va dubtar en sol·licitar que totes les dones de l’entorn dels detinguts es posin en contacte amb les forces de seguretat, especialment “si en algun moment s’han despertat en un estat d’embriaguesa sense recordar el que havia passat”.

La Guàrdia Civil investiga si els quatre nois –de 19, 21, 22 i 24 anys– ja haurien fet servir abans el mètode que sospiten que van utilitzar amb la noia: drogar-la amb alguna substància per després abusar-ne. El cos policial creu que podrien haver comès dues violacions més en grup, fins ara no denunciades, i que se sumarien a l’acusació d’una violació comesa a l’octubre que afecta el detingut de 22 anys.

La principal prova contra els joves és un vídeo de cinc minuts que s’hauria trobat al mòbil d’un dels acusats. En aquest vídeo, segons l’advocat de la víctima, Francisco González, s’evidencia que la noia de 19 anys no va consentir les relacions sexuals, perquè repetia “Pareu, pareu”, així com que els joves estaven coordinats, com ho demostraria el fet que quan la noia deia “No, no, no” li tapaven la boca amb la mà o alguna tela.

Per al lletrat, la prova és tan contundent que ahir no va dubtar en assegurar que el cas està “clar” i que els inculpats “no s’escaparan”. González, en declaracions a l’agència Efe, va precisar que demanarà per a cada un dels quatre joves “almenys” 15 anys de presó per un delicte continuat d’agressió sexual completa en grup i per la seva presumpta cooperació necessària en les agressions dels altres tres casos. L’advocat també va subratllar que no descarta ampliar l’acusació al testimoni d’un pis de Benidorm on haurien acudit inicialment els detinguts i la víctima, que després van traslladar-se a Callosa. Aquest veí hauria censurat l’actuació del grup però no hauria avisat les forces de seguretat.

Acusats per la germana

Qui sí que hauria fet el pas de reclamar la intervenció de les forces de seguretat va ser la germana d’un dels acusats, que hauria demanat ajuda quan va sorprendre un dels detinguts apujant-se els pantalons mentre un altre estava abusant de la noia. Eren al soterrani de l'habitatge familiar, on el grup i la víctima s’haurien traslladat després de marxar del pis de Benidorm. La jove –que estava en estat d’ebrietat, es queixava de dolors als genitals i no era capaç de recordar on era ni què havia passat durant les últimes hores– va ser traslladada d’urgència a l’Hospital Marina Baixa de la Vila Joiosa perquè se li fes un reconeixement mèdic i va rebre atenció psicològica.

Aquesta falta de consciència és l’argument a què es van aferrar ahir dos dels acusats, que van declarar davant del jutge que no recorden “res” perquè es trobaven sota els efectes de l’alcohol i les drogues. Segons els joves, “va aparèixer” una beguda que no saben “qui la va portar” i a partir d’aquí “no recorden res, ni tan sols com van arribar” al municipi, segons va explicar a Efe Joaquín Ródenas, advocat dels joves de 19 i 24 anys. El lletrat ha rebutjat, a més, que es pogués haver utilitzat la substància coneguda com a burundanga per sotmetre la víctima i ha sostingut que la víctima ha admès en la seva declaració judicial que va consumir cànnabis i cocaïna, a més d’alcohol.

El Suprem unifica criteris en la violència masclista

Una agressió d’un home a una dona serà sempre considerat un delicte de violència masclista, segons va fixar ahir el Tribunal Suprem. La decisió, que fixa doctrina, sorgeix arran d’una agressió mútua d’una parella a Saragossa en què un jutge va sentenciar que es tractava d’un delicte de violència domèstica, un delicte de tipificació més lleu. L’alt tribunal, en canvi, va contradir aquesta consideració i ahir va unificar que la violència masclista no s’haurà de provar durant el judici, sinó que serà considerada com a tal tota violència que l’home exerceixi sobre la dona quan aquesta sigui la seva parella o exparella. Segons el tribunal, l’acte de violència ja té connotacions de poder i masclistes per si mateix. La decisió dels 14 magistrats va rebre un vot particular de quatre d’ells, contraris a la resolució.

stats