Misc 14/12/2021

La Guàrdia Civil certifica que el PP de la ciutat de València es va finançar irregularment

La formació conservadora hauria destinat 23.000 euros a pagar entrevistes en televisions

Ara
1 min
Rita Barberá s'ha defensat de les informacions que la vinculen amb el cas Imelsa.

ValènciaUn informe de la unitat central operativa (UCO) de la Guàrdia Civil elaborat en el marc de la investigació del cas Taula, que investiga el blanqueig de diners en el grup municipal del Partit Popular a la ciutat de València, certifica que el PP local s'hauria finançat irregularment durant les campanyes electorals del 2007, el 2011 i el 2015. El document també afirma que l'estructura provincial de la formació conservadora era coneixedora d'aquesta situació i que Alfonso Grau, ex número dos de Rita Barberá a l'Ajuntament, hauria sigut el cervell de la trama.

L’informe de l'UCO desvela que el Partit Popular de València hauria aconseguit que un grup d'empreses financés la seva campanya electoral fent diversos pagaments a l'empresa que l'organitzava, Laterne Product Concil. De fet, i segons Valencia Plaza, publicació que assegura haver accedit a l'informe policial, el PP hauria aportat a la campanya electoral del 2007 150.000 euros, i aquestes empreses, 300.000. Tot i que la investigació se centra en la campanya del 2007, la Guàrdia Civil creu que les pràctiques s'haurien repetit en les campanyes del 2011 i el 2015.

23.000 euros per pagar entrevistes en televisions

A més, i segons publica avui el diari 'El Mundo', el grup municipal popular a l'Ajuntament de València hauria utilitzat la seva caixa B per pagar per entrevistes dels seus regidors durant la campanya electoral de les eleccions municipals del 2007. En concret, el PP hauria pagat a Canal 13 Televisión 8.120 euros per dues entrevistes a l'exvicealcalde Alfonso Grau i a l'ex portaveu municipal Alfonso Novo i 15.103 euros a Televisión Popular del Mediterráneo per dues entrevistes més a Novo i Grau.

stats