Misc 29/01/2015

Díaz veu en el dret a decidir una “trampa per dividir Espanya”

Ara
2 min

BarcelonaÉs una de les veus del PSOE més combatives contra el sobiranisme català i ahir ho va tornar a demostrar. La presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, va assegurar ahir a Telecinco que “el dret a decidir és una trampa per dividir Espanya”. La dirigent andalusa va afirmar que ella ha abanderat “sempre la unitat d’Espanya” i va mostrar-se obertament en contra del procés independentista de Catalunya. “Sé a quin equip jugo, que és el de la unitat del meu país”, va admetre taxativa.

Díaz ha recordat que ha traslladat als socialistes catalans la seva opinió. Un PSC que, encara que no formi part del bloc del procés sobiranista, sí que aposta per un referèndum pactat amb Madrid per dissenyar una reforma territorial de l’Estat. Per això Díaz va insistir en la reforma de la Constitució com l’única sortida per “vertebrar Espanya durant anys”. Ara bé, va avisar que si aquesta reforma federal ha de servir perquè alguns territoris -en una al·lusió a Catalunya- tinguin més autonomia que d’altres, a ella l’hi trobaran “en contra”. La presidenta andalusa va situar el govern de Mariano Rajoy com un dels responsables de l’auge del sobiranisme català. Al seu parer, a l’executiu espanyol li ha faltat “lideratge per agafar la paella pel mànec”.

No pactarà amb PP ni amb Podem

L’entrevista d’ahir és la primera després de l’avançament electoral que Díaz va anunciar dilluns. Ahir va reafirmar que aquesta decisió no respon a motius partidistes, com asseguren IU i PP, sinó a la ruptura de l’acord de govern amb IU. Ara espera que el resultat dels comicis li doni una àmplia majoria, sobretot perquè, segons va advertir, no es veu governant “ni amb el PP ni amb Podem”. Amb els primers, perquè han fet “molt de mal als ciutadans”, i amb els segons, perquè no li transmeten “seguretat”. Qui també augura bons resultats per als socialistes és el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, que va afirmar a Ràdio 4 que “el PSOE té una probabilitat significativa de guanyar” les generals, malgrat l’“emergència” de Podem.

stats