Misc 07/10/2014

La CUP revela com es van superar les discrepàncies a la cimera pel 9-N que es va fer a la Generalitat

Segons Quim Arrufat, ERC va rebre amb "sorpresa i indignació" l'actitud inicial del Govern

Ara
2 min

Barcelona"L'ambient era crític al matí". Aquest és el diagnòstic que ha fet el diputat de la CUP Quim Arrufat en una entrevista a l'ARA Bassas de la primera part de la cimera que divendres van celebrar els partits pro consulta al Palau de la Generalitat. La reunió havia de servir per travar un front comú un cop el Tribunal Constitucional havia suspès la consulta, però les tensions que es van viure durant el matí van estar a punt de fer-lo saltar pels aires.

"El Govern i ERC es van despullar", explica Arrufat, i afegeix que el Govern va exposar que la situació era la que era amb la suspensió per part del TC que els havia abocat a suspendre la campanya institucional i els preparatius del 9-N. "Junqueras va obrir els ulls com taronges expressant sorpresa i indignació", detalla el diputat de la CUP. De fet, admet que tant a ells com a ICV-EUiA també els va sorprendre que no hi hagués una alternativa "més ben ancorada" entre els republicans i el Govern.

I és que a la trobada es van poder constatar les diferències entre els sis partits que formen part de l'acord del 9-N. "No tothom està disposat a fer-ho tot per la consulta. Qui més dubta del procés posa límits i condicions", explica Arrufat. Va ser aleshores quan l'acord era més lluny que mai, que van decidir posar-hi remei. "Ho vam solucionar d'una forma molt humana: anant a dinar", admet.

Després del recés, el diputat de la CUP explica que van tornar a seure a la taula de negociació amb el convenciment que la situació no es podia quedar d'aquella manera. "No va haver-hi herois únics", puntualitza. I afegeix que el fet que tots tornessin a reunir-se amb la voluntat d'arribar a un acord no és una "victòria dels partits, sinó de la gent". "El que estava en joc no era la unitat, sinó la celebració de la consulta del 9-N. Si hi ha 9-N, hi ha unitat", ha assegurat.

stats