Misc 21/08/2015

Cinc civils i un soldat moren en un nou bombardeig d'Israel sobre territori sirià ocupat

Aquest atac arriba un dia després que míssils presumptament sirians impactessin a la regió nord de Galilea

Efe
2 min
Un tanc israelià aturat davant la frontera amb Síria, als Alts del Golan. BAZ RATNER/REUTERS

DamascCinc civils i un soldat han mort aquest divendres en un nou bombardeig d'Israel a una base militar siriana a la zona d'Alts del Golan, segons ha informat una font de l'exèrcit sirià. Set soldats també han resultat ferits.

Durant l'atac, un projectil ha impactat en una carretera propera a la base i ha fet explotar un vehicle civil que hi circulava, matant tots cinc tripulants. La versió donada per les autoritats israelianes, informa que els morts han sigut quatre integrants de la Gihad Palestina recolzada per l'Iran.

Fonts militars síries han confirmat que durant la tarda de dijous, hores abans d'aquesta última escomesa, helicòpters israelians han disparat diversos coets que tenien com a objectiu edificis governamentals de Quneitra, que no han causat víctimes mortals, només desperfectes.

Aquest atac arriba un dia després que l'exèrcit d'Israel anuncies en un comunicat oficial que quatre coets provinents de l'Alt Golan siri, van caure a la regió nord de Galilea. "L'exèrcit pot confirmar que els projectils han estat disparats per la Gihad Islàmica palestina patrocinada per Iran", ha assegurat el govern israelià, que ha assenyalat l'executiu siri com a responsable dels atacs. Per la seva part, el grup palestí ha negat aquestes acusacions.

L'Observatori Sirià per als Drets Humans (OSDH) ha precisat que aquest incident es va produir durant intensos combats entre les tropes del règim sirià, recolzades per milícies locals aliades, i grups rebels islàmics a la zona de Quneitra, molt propera a la frontera entre Síria i Israel.

Les forces de defensa israelianes han indicat que, al contrari d'altres ocasions en que han caigut projectils utilitzats en el conflicte intern siri, aquesta vegada l'atac ha sigut "clarament intencionat", fet pel qual ha respòs amb artilleria i foc aeri contra posicions militars síries.

stats