Reivindicacions
Mèdia 18/10/2022

Els treballadors d'informatius d'IB3 retiraran les demandes judicials quan se'n dugui a terme la internalització

El TSJIB ha homologat l'acord per garantir un increment salarial del 6,46%

1 min
Seu de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears

PalmaEls treballadors dels informatius d'IB3 retiraran les demandes per cessió il·legal una vegada se'n dugui a terme la internalització dins de l'ens, segons ha informat aquest dimarts el comitè d'empresa. El comitè ha fet públic un comunicat on explica que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha homologat l'acord del 7 d'octubre que varen firmar el comitè d'empresa, la direcció i Dalton per garantir l'increment salarial d'un 6,46% a canvi del compromís dels treballadors de retirar les demandes.

La retirada no es farà fins que no es dugui a terme la internalització dels treballadors subcontractats el febrer de 2023. A canvi, IB3 i Liquid retiraran els seus recursos en el Tribunal Suprem contra la sentència del TSJIB favorable als treballadors. A més, s'ha acordat una clàusula que assenyala que, si Dalton no inclou l'increment del 6,46% a la nòmina de desembre, no impedirà als 200 treballadors beneficiar-se dels increments salarials que es pactin a partir del proper any per a la plantilla.

A hores d'ara han signat aquest compromís 145 dels 148 treballadors dels serveis informatius, un 98% del total. Segons ha destacat el comitè, quan s'apliqui aquest acord, s'haurà aconseguit un augment salarial d'un 17% en dos anys per als treballadors subcontractats, encara que també considera que aquests augments "no basten per compensar la pèrdua de capacitat adquisitiva" que la plantilla ha patit des del 2005, que actualment és del 30%. Aquests increments tampoc no resolen les diferències salarials que hi ha dins de les mateixes categories ni amb els treballadors que es varen incorporar als inicis de la cadena.

stats