Mèdia 14/01/2022

El Govern internalitzarà la plantilla d'informatius subcontractada a IB3

El procés durarà un any i, a mesura que es vagin acabant els cinc contractes externs, no es renovaran

2 min
IB3

PalmaFinalment, IB3 internalitzarà els treballadors dels serveis d'informatius que fins ara estaven subcontractats. Després de molt de temps reivindicant això, la cadena pública crearà una plantilla fixa per donar estabilitat i convocarà unes oposicions per aconseguir-ho.

Així ho ha assegurat la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, en una roda de premsa posterior a una reunió que han mantingut amb la direcció general d'IB3. Armengol ha reivindicat el valor de la radiotelevisió pública a la comunitat, ja que "és un servei absolutament necessari per donar un bon servei públic".

En aquest sentit, ha explicat que aquest procés d'internalització durarà un any i que ja no es renovaran cap dels cinc contractes que hi ha actualment. Així mateix, ha explicat que, a mesura que es vagin finalitzant els contractes, no es renovaran, però els treballadors passaran a treballar per a la cadena. L'objectiu, ha reiterat la presidenta, és "consolidar la cadena autonòmica".

Cal tenir en compte que en aquests moments hi ha 350 treballadors externalitzats. Això implica que IB3 actualment només té en plantilla un centenar de persones. Segons un informe que ha elaborat una consultora, la internalització pot suposar un sobrecost de com a màxim 6,6 milions d'euros.

Des del comitè d'empresa han considerat que es tracta d'un dia "històric", després d'haver "aconseguit una televisió pública 100% de veritat" i haver posat fi a un model que perjudicava clarament els treballadors. En aquest sentit, ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat i ha assegurat que "tots els que hi ha ara continuaran en els serveis informatius".

Per part seva, el director general de la cadena, Andreu Manresa, ha celebrat aquest acord, perquè considera que és "la decisió més important" per a la història d'IB3. Quan els mitjans li han demanat si continuarà al capdavant de l'ens, Manresa s'ha limitat a deixar aquesta decisió al Parlament i ha insistit que "queda un any de feina per endavant" per enllestir la internalització.

stats