Societat 27/01/2022

Els programes d'IB3 no volen ser "treballadors de segona" després de la internalització d'informatius

Les productores es mostren preocupades per si la tramitació afectarà el seu pressupost

ARA Balears
2 min
APAIB Productores

Una vegada anunciada la internalització de la plantilla d'informatius d'IB3, les productores de programes es mostren preocupades per si el cost d'aquesta tramitació afectarà la seva partida. Així, l'Associació de Productores Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB) ha reclamat a IB3 un increment del pressupost per a programes equiparable al que es farà per a la internalització que, segons el Govern, suposarà un increment de 6,6 milions d'euros.

En concret, l'associació vol aclarir si l'increment pressupostari per a la internalització es farà amb un augment del pressupost per a l'ens o a costa de la partida destinada a la producció de programes. A més, els representants de les productores han lamentat que ni la Conselleria de Presidència ni IB3 s'han posat en contacte amb el sector per explicar com s'abordarà el procés i de quina manera afectarà els treballadors de les productores, actualment responsables de més de 20 hores de programació diària.

A banda d'això, les productores associades han denunciat que el pressupost per a la producció de continguts no informatius s'ha rebaixat els darrers anys dels 10 milions d'euros de 2020 als 7,2 que es preveuen per al 2022. No és la primera vegada que l'APAIB reclama aquest augment de la inversió i assegura que, tot i el reclam, el Govern els ha donat una resposta negativa. Per això, el president de l'APAIB, Kiko Domínguez, s'ha mostrat sorprès que l'Executiu "ara sí que pot assumir l'increment, però no per a programes, sinó per a la internalització dels informatius".

De fet, Domínguez ha reclamat un augment del pressupost equiparable al que s'invertirà en la internalització per evitar "treballadors de primera (els internalitzats) i de segona (el de les productores)". El president de l'associació ha insistit que les productores se senten "menyspreades perquè no se'ns ha escoltat mai" i demanen al Govern que "demostrin que pensen que som un sector estratègic per deixar de tenir la sensació que les Balears no creuen en l'audiovisual".

stats