Mèdia 15/04/2023

Quines són les diferències entre el català de Mallorca i el del Principat?: així és el nou vídeo d'EasyCatalan

Aquesta iniciativa digital té l'objectiu d'ajudar a aprendre la llengua catalana d'una manera diferent i didàctica

1 min
Els impulsors d'EasyCatalan han viatjat a Mallorca per gravar el seu nou vídeo.

PalmaSota el títol de 'Com sona el català de Mallorca?', el projecte digital EasyCatalan ha viatjat a l'illa per gravar un vídeo perquè la gent exposi quines són les diferències entre el mallorquí i el català del Principat: l'article salat, la manera com es conjuguen els verbs, la utilització de paraules diferents per referir-se a una mateixa cosa i molts altres aspectes.

Per a qui no els conegui, la iniciativa digital de l'EasyCatalan ja té més de 15.000 subscriptors a YouTube i més d'11.000 seguidors a Instagram. Un dels impulsors, Andreu Monfà, recalca que "el principal objectiu és ajudar a aprendre català a tothom qui en tingui ganes. Molts dels nostres seguidors són persones que viuen a l'estranger, però també n'hi ha molts altres que són estudiants de català que resideixen al mateix territori del domini lingüístic".

Monfà exposa que els seus seguidors es concentren sobretot a YouTube i Instagram, però també recorda que tenen perfil a Facebook i a Twitter. "La majoria dels nostres seguidors es concentren en una franja d'edat que va dels 25 als 40 anys. Per arribar a un públic encara més jove, tenim pensat d'obrir perfil a TikTok", explica.

Respecte del vídeo fet a Mallorca, Monfà assenyala que volen aprofitar la seva vinguda a l'illa per també entrevistar els alemanys i demanar-los què en saben, de la llengua pròpia de l'illa. "La plataforma inclou la modalitat en alemany, amb més d'1,5 milions de seguidors a Youtube", manifesta.

stats