28/12/2021

L'estranya fixació d''El Español' pels ous

2 min

Resum de capítols anteriors: a les acaballes de l'any, solia fer una recopilació dels titulars sobre ciència més tronats i pescaclics. El Español era una font que rajava divinament, fins que la pandèmia va eliminar les notícies sobre els orgasmes dels suricates. Això sí, vaig descobrir que el mitjà tenia una obsessió amb els ous.

Ous ferrats o caragolats?

Doncs bé, puc afirmar que l'ovofília continua. Heus aquí alguns titulars d'aquest 2021. N'hi ha que busquen una major comprensió ontològica de l'ou i el seu paradigma: "Què és l'estrany filament blanc que apareix al rovell dels ous", "Això és el que amaguen els ous arrugats que pots trobar al súper" o "Això és el que amaguen els ous durs que tenen el rovell de color grisós". Aquest interès desmesurat frega, a estones, l'existencialisme de les grans preguntes sobre l'Univers: "Per què la clara dels ous es torna blanca després de cuinar-la, si és transparent?" Però el més fascinant de tot és la capacitat de recomanar el consum d'ous i, alhora, desaconsellar-lo, depenent del dia que visitis el mitjà. El dia que el redactor ovoidal estava de bones, et proposava titulars com "La raó per la qual has d'incloure ous a la teva dieta si vols aprimar-te" o "Consumir un ou al dia no només no és dolent, sinó que té beneficis sobre la salut cardiovascular, el guany de múscul i el cervell". Ara, si s'havia llevat amb el peu esquerre o havia rebut notificació de l'AEAT, ja et podies calçar: "Ous i mort: un estudi de 16 anys acusa el rei de les proteïnes d'augmentar la mortalitat" i "La dieta de l'ou dur: encara que ha demostrat ser un aliment saludable, abusar-ne pot generar algunes deficiències en l'organisme".

A l'espera d'una resposta concloent, adoptarem la tàctica de Harpo Marx i, després de demanar tots els desitjos per al 2022, farem sonar la botzina per tal que Chico afegeixi: "I també dos ous durs!"

stats