MÈDIA
Mèdia 12/04/2019

Les Illes Balears en alta qualitat

IB3 reedita el programa ‘Balears des de l’aire’, que mostra el territori a vista d’ocell

Ara Balears
2 min
Les Illes Balears en alta qualitat

PalmaQuan es va emetre Balears des de l’aire a IB3 ara fa més d’una dècada, va mostrar les Illes des d’una altra perspectiva, a vista d’ocell. Passat tot aquest temps, IB3 reedita el programa, gravant de nou les Balears, però ara en alta qualitat. El nou ‘Balears des de l’aire’ tindrà 33 capítols i 5 resums, gravats en un període de tres setmanes, i es preveu que s’emeti molt aviat. La productora Backstage Producciones Audiovisuales s’ha encarregat de les tasques d’enregistrament i producció i, juntament amb IB3, mostrarà les meravelles del territori de les Illes Balears.

Per gravar el programa es va disposar d’un gran dispositiu tecnològic: un helicòpter i una càmera 4k, que permetrà veure les Illes amb una qualitat de cinema. Com explica Agustí Torres, el realitzador del programa, “per aconseguir la millor qualitat hem format un equip amb un càmera i un foquista de Madrid especialitzats en aquesta tecnologia”. “Perquè les gravacions fossin profitoses, vam traçar diferents rutes, i les àrees a les quals no vam poder apropar-nos es gravaren amb drons”, sentencia Agustí Torres. “A més, per gravar les millors imatges, depeníem de les condicions climàtiques, i com que el març fou una mica irregular, ens vam haver d’adaptar a la situació i modificar els dies de gravació”.

Millor qualitat de la imatge

La principal diferència entre la primera edició de Balears des de l’aire i la segona serà la qualitat de la imatge. Torres explica que, “en termes de tecnologia, aquest temps s’ha evolucionat considerablement i la qualitat del primer programa ha quedat obsoleta. Amb aquesta segona edició, aprofitam les darreres tecnologies per crear unes imatges d’arxiu que durin tant com les de la primera edició”. Durant la gravació també s’han hagut d’adaptar a les necessitats de la càmera, ja que la durada de la bateria i de l’espai de la targeta de memòria van crear anècdotes durant el rodatge, com per exemple quan van haver d’aterrar a foravila per canviar la targeta de la càmera i un pagès va anar a oferir-los ajuda.

Restriccions de vol

Una altra cosa que ha variat en aquest període són les restriccions de vol. Per exemple, les zones protegides com ses Salines s’havien de sobrevolar a uns 3.000 peus, és a dir, a uns 1.000 metres. Però la majoria d’àrees s’han gravat a una altura d’entre 300 i 800 peus, per obtenir una millor qualitat d’imatge i més detalls del nostre territori.

De fet, Torres ja va participar en la primera gravació de Balears des de l’aire, i ja avança que hi trobarem sorpreses: “Tant agradables com desagradables. Sorpreses positives com, per exemple, la recuperació de camps de cultiu i grans possessions. I sorpreses negatives com la massiva construcció a les costes illenques. També s’aprecia que els parcs naturals i les àrees protegides s’han mantingut, però les àrees urbanes han crescut considerablement en aquest temps”.

stats