Mèdia 22/07/2021

Un documental homenatja Amy Winehouse deu anys després de morir

La cinta està feta a partir de la mirada de la seva amiga i apadrinada musical Dionne Bromfield

2 min
Dionne Broomfield en la presentació del seu documental sobre Amy Winehouse

barcelonaDionne Bromfield va ser l'última persona que va compartir escenari amb Amy Winehouse, que molts consideren que l'havia apadrinat musicalment. Ara, una dècada després de la seva mort, tal com ha explicat l'artista, la recorda a través del documental Amy Winehouse & me: Dionne's story. Segons va explicar la mateixa Bromfield en una taula rodona amb mitjans internacionals, l'objectiu d'aquest documental és mostrar al món una nova faceta de la cantant com una persona "amorosa, amable i dolça".

Tot just tres dies abans del fatídic 23 de juliol del 2011, Winehouse va pujar per última vegada a l'escenari de The Roundhouse, al barri londinenc de Camden, per acompanyar Bromfield, a qui considerava la seva "protegida" i a la qual va donar suport tant personalment com professionalment. Sobre aquell escenari, una Bromfield que llavors tenira 15 anys explica que li va confessar a Winehouse el seu agraïment per tota l'ajuda que li havia brindat. Aquestes van ser les últimes paraules que li va dir.

The Roundhouse de Londres

Aquella adolescent és ara una dècada més madura i assegura que la figura de Winehouse està més present que mai en la seva vida. Des de la seva pèrdua, Bromfield ha bregat amb les seves emocions en silenci fins a la realització d'aquest documental, que ha definit com un "viatge terapèutic". "Tothom veu l'Amy com a Amy Winehouse, però jo no l'he vist mai així. Quan penso en l'Amy ho faig sense el seu pentinat beehive, sense la seva ratlla als ulls i fent voltes per casa, sent ella mateixa", comenta Bromfield al començament de la cinta, que evita aprofundir en les ombres de la vida de la cantant.

Des que la va conèixer amb 6 anys, Winehouse va esdevenir una "segona mare" per a Bromfield i per això guarda tots els seus records amb l'artista en una petita capsa. Aquest objecte és clau en el transcurs d'aquest documental produït per Viacom, ja que l'ajuda a "desbloquejar" els records del seu passat juntes, unit a passejades per llocs que l'Amy solia freqüentar o converses amb gent propera, com per exemple la directora de l'escola de música a la qual tant Winehouse com Bromfield van assistir, Sylvia Young, que defineix la difunta estrella com a algú "brillantment intel·ligent" i que apuntava maneres no només com a cantant, sinó també com a "novel·lista o periodista".

Entre els moments favorits amb la seva padrina, Bromfield rememora les mandonguilles que solia cuinar amb Winehouse, així com una "nit especial" en què totes dues van poder xerrar mentre passejaven pel centre de Londres, sense que ningú la reconegués ni les interrompés. Bromfield va narrar com la seva padrina la va influir enormement, tant en l'àmbit personal, com en l'àmbit musical, ja que li va ensenyar cançons "de la vella escola" i la va animar a fer classes de guitarra i a escriure.

Winehouse està gravada en la ment de Bromfield, però també en la seva pell, a través d'una petita tórtora tatuada al canell. Les cançons favorites de la seva padrina són Tears dry on their own, Mr. Magic i Half time. El documental Amy Winehouse & me: Dionne's story dura 45 minuts. A Espanya arribarà de la mà de MTV el 29 d'agost a les 10.00 h, un mes més tard de la seva estrena mundial en gairebé 180 països a partir d'aquest divendres, dia en què es complirà el desè aniversari de la mort de la intèrpret de Back to black.

stats