L'adaptació de 'Patria' arribarà a la HBO el maig del 2020

La plataforma té dos projectes espanyols més en cartera

Després d'estrenar Foodie love, la seva primera sèrie de producció espanyola, la HBO es prepara per al llançament d'un dels seus projectes més esperats: l'adaptació televisiva de Patria, la novel·la de Fernando Aramburu sobre el conflicte basc. La plataforma ha anunciat avui que la sèrie arribarà durant el maig del 2020. 

Segons ha avançat el responsable de producció original d'HBO Espanya, Miguel Salvat, la sèrie constarà de vuit episodis d'una hora i estaran disponibles setmanalment. "No és una història de bons i dolents, és una història que explica que la violència fereix a tothom, a les víctimes i a qui la genera", ha explicat Salvat durant la presentació dels seus projectes per al 2020. Creada per Aitor Gabilondo, la sèrie, com el llibre, condensa els anys més dramàtics del terrorisme d'ETA a Euskadi i té una trama amb salts temporals que tenen lloc entre el 1989 i el 2011. Les protagonistes, les mares de dues famílies enfrontades, estan interpretades per Elena Irureta i Ane Gabarain. Completen el repartiment Jon Olivares, Loreto Mauleón, Eneko Sagardoy, Iñigo Aranbarri i Susana Abaitua. 

A banda de Patria, la HBO té en cartera dues sèries més de producció espanyola per al 2020: Por H o por B, una comèdia de Manuela Burló, i 30 monedas, una ficció de terror èpic d'Álex de la Iglesia amb Eduard Fernández, Macarena Gómez i Miguel Ángel Silvestre. 

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF