Mèdia 10/05/2021

Una abstenció del PSOE obre la porta al retorn dels toros a TVE

Vox es queda sol defensant el retorn de la publicitat a la cadena

À.G.
1 min
El PP ha fet cavall de batalla el retorn dels toros a TVE

El PP ha aconseguit avui aprovar una proposició no de llei a la comissió mixta Congrés-Senat en la qual demana que TVE torni a emetre corrides de toros en directe. El text ha tirat endavant amb els vots del PP i de Vox i l'abstenció del PSOE. En contra hi han votat ERC, Unides Podem i Més Espanya. El diputat socialista Jesús Martín ha justificat el seu posicionament "tenint en compte la independència de RTVE i el lliure criteri dels que avui en tenen encomanada la gestió", en referència a un consell d'administració que es va formar a partir d'un repartiment de cadires entre el PSOE i el PP, després de més de dos anys de bloqueig. Segons el parlamentari, el seu grup està "en la cultura de no prohibir".

TVE va retransmetre la seva última corrida el 2016, després d'una primera aturada que es va estendre entre el 2006 i el 2012. En aquella ocasió, es va justificar la mesura pel cost elevat i pel fet que les retransmissions coincidien amb l'horari de protecció infantil.

Durant la sessió parlamentària, s'ha rebutjat una proposta de Vox que reclamava el retorn de la publicitat als mitjans públics, com a via per quadrar els seus pressupostos. Només el partit d'ultradreta hi ha votat a favor.

stats