Minoria Absoluta també acolorirà per a DMax les imatges del franquisme

Les imatges del No-Do han rebut aquest tractament digital

Després d’haver posat color a les imatges en blanc i negre de la Guerra Civil, Minoria Absoluta assumeix acolorir també la iconografia de la postguerra i el franquisme. Així ho va anunciar ahir el canal DMax, que és qui havia emès la sèrie España dividida: La Guerra Civil en color. En aquest cas, les imatges del No-Do -el noticiari del franquisme- han sigut algunes de les que han rebut el tractament digital per recuperar el que devia ser el color original d’aquella escena.

Com amb la sèrie anterior, els números són de vertigen. España después de la guerra: El franquismo en color és el resultat de dos anys de feina per a un equip de 25 persones que, en total, han revisat i restaurat més de 500 pel·liculetes del No-Do. S’ha posat color a més de 200.000 fotogrames i 3.500 plans.

També el so serà protagonista de la sèrie, ja que s’ha elaborat una banda d’efectes sonors que vol evocar amb la màxima fidelitat l’ambient d’aquells anys que comencen entre la immediata postguerra i la mort del dictador. Minoria Absoluta va fer una masterclass ahir, en el marc de les jornades organitzades pel Clúster Audiovisual, sobre aquest procés d’acoloriment i restauració. La idea és trencar la distància que imposa el blanc i negre, de manera que es pugui apropar la història a l’espectador corrent.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF