Egipte
Internacional 18/03/2012

Tres morts per asfíxia i una quarantena de ferits en la multitudinària vetlla del papa Shenuda III

Desenes de milers de persones han omplert l'església d'Abasiya a Egipte per dir adéu al patriarca de l'Església ortodoxa copta d'Egipte. Als afores de l'edifici hi ha hagut baralles per accedir al temple

Agències
1 min

El CaireAlmenys tres persones han mort i 40 més han quedat ferides en la vetlla que ha congregat aquest diumenge desenes de milers de persones a la catedral d'Abasiya, al Caire, per dir adéu al papa de l'Església ortodoxa copta, Shenuda III, mort aquest dissabte.

Segons han informat a Efe fonts de les forces de seguretat, les víctimes s'han asfixiat per l'enorme aglomeració de fidels que hi ha hagut a la catedral i els seus voltants.

Desmais i símptomes d'asfíxia han sigut la tònica dins i fora del recinte de la catedral, on s'ha instal·lat la capella ardent amb el cadàver del religiós assegut a l'anomenada Cadira de Sant Marc, que va difondre el cristianisme a Egipte.

Pares de nens que ploraven a les seves espatlles, mares embarassades amb rostres sufocats, famílies senceres i grups de joves han lluitat per fer-se un lloc donant cops de colze, mentre que d'altres han intentat saltar els murs del recinte.

stats