Internacional 23/08/2019

Els 356 migrants de l''Ocean Viking' són traslladats a Malta i seran acollits en sis països europeus

Malta ha confirmat l'acord després d'un debat amb la Comissió Europea, França i Alemanya

Ara
2 min
Migrants rescatats a l''Ocean Viking'

RomaEls 365 nàufrags a bord de els 356 migrants que són a bord de l''Ocean Viking', el vaixell de Metges sense Fronteres (MSF) i SOS Méditerranée, han començat a ser transferits a vaixells de la marina maltesa que els portaran a terra ferma. L'operació es fa en aigües internacionals, i després sis estats europeus -Alemanya, França, Irlanda, Luxemburg, Portugal i Romania– els acolliran.

UPDATE: 356 survivors rescued in the #Mediterranean are now being transferred from the #OceanViking to #Malta on board a maltese military vessel.

After nearly 2 weeks stranded at sea, a coalition of #EU countries finally stepped up to grant them a place of #safety pic.twitter.com/xh5Nrf1foX

— MSF Sea (@MSF_Sea) August 23, 2019

La notícia l'ha donada aquest migdia el primer ministre maltès, Joseph Muscat.

El mandatari ha explicat que Malta traslladarà aquestes persones en vaixells de l'armada fora de les aigües territorials i que els portarà "a terra ferma", on seran reubicats als països mencionats. "Cap es quedarà a Malta", ha assenyalat el primer ministre.

Les ONG han celebrat la decisió i reclamen un mecanisme estable, segur i previsible per evitar que cada rescat es converteixi en una crisi. Diversos governs europeus s'han compromès a posar en marxa aquesta plataforma però s'ha arribat a concretar.

SOS Méditerranée va advertir que l'embarcació necessitava una solució urgent per desembarcar els menors perquè la situació s'estava degradant molt ràpidament. “No sabem quant de temps aguantarem”, va dir a l'ARA la directora de l'organització, Caroline Abu-Sada.

L''Ocean Viking' va fer quatre rescats successius els passats 9 i 12 d'agost i des de llavors espera a una distància equidistant d'Itàlia i Malta que algun país europeu li autoritzi un port segur per desembarcar.

stats