El príncep Enric explica que formar part de la família reial és com viure en un zoo

En una entrevista confessa que el primer cop que va quedar amb la seva dona va haver de ser en un supermercat com si coincidissin dos estranys

2 min
Enric produirà una sèrie sobre salut mental

BarcelonaEl príncep Enric d'Anglaterra assegura que haver traslladat la seva residència des del Regne Unit fins a Califòrnia, als Estats Units, li permet "aixecar el cap" i realment sentir-se "diferent". "Pots caminar sentint-te una mica més lliure", assenyala el fill de Lady Di. "Puc dur l'Archie [el seu fill] a la part posterior de la meva bicicleta... Això mai hauria tingut l'oportunitat de fer-ho" al Regne Unit, diu durant una conversa amb l'actor Dax Shepard, presentador del podcast Armchair expert, en un episodi publicat dijous que està fen parlar molt arreu del món per algunes frases que inclou.

En aquestes declaracions, que recull avui Efe, el duc de Sussex parla de fins a quin punt ell i la seva dona, Meghan Markle, van intentar mantenir en secret la seva relació quan va començar, de com es va sentir quan es va convertir en el centre de atenció dels mitjans de comunicació i també sobre la seva nova vida als Estats Units. Reconeix que va sentir com es tornava "boig" als vint anys, quan se'l veia freqüentment en festes, mentre lluitava amb les responsabilitats de ser membre de la família reial britànica. "No vull aquesta feina, no vull ser aquí, no vull estar fent això, mira el que li va fer a la meva mare", diu que pensava Enric en aquells moments.

Imatges dels ducs de Sussex quan encara formaven part de la família reial

També parla amb Shepard sobre el fet de formar part de la seva família al Regne Unit: "És una barreja entre El xou de Truman i estar en un zoològic", diu, fent referència a la famosa pel·lícula de Jim Carrey del 1998 en la qual el personatge principal no sap que està vivint en un plató de televisió gegant on es registren tots els seus moviments. "És com si formessis part de l'elenc d'una pel·lícula sense haver-ho demanat", resumeix el príncep, que defineix la seva situació llavors de la següent manera: "És la feina, no? Somriure i aguantar. Suportar-ho". "La primera vegada que la Meghan i jo ens vam trobar, perquè ella vingués i es quedés amb mi vam quedar en un supermercat a Londres fent veure que no ens coneixíem", explica, i diu que portava una gorra de beisbol abaixada sobre els ulls per evitar ser reconegut.

El príncep Enric reitera que la situació ha millorat per a ell i la seva família des que es van traslladar a Califòrnia. Al febrer es va anunciar que els ducs de Sussex no tornarien a ser membres actius de la família reial britànica, després de retirar-se dels seus deures reials l'any passat. "Vivint aquí ara puc aixecar el cap i realment em sento diferent... Pots caminar sentint-te una mica més lliure", repeteix. "Parlar, especialment en el món d'avui, és un signe de fortalesa més que un signe de debilitat", diu, abans d'argumentar que la salut mental és, de fet, salut pública.

"Crec que dos dels principals problemes que afrontem en el món actual són la crisi climàtica i la salut mental, i tots dos estan intrínsecament vinculats", subratlla. El príncep Enric ha estat treballant en una sèrie documental de diversos episodis anomenada The me you can't see amb la periodista nord-americana Oprah Winfrey, que té com a objectiu ajudar a aixecar el vel sobre l'estat actual de la salut mental i el benestar emocional.

stats