Internacional 13/03/2019

Una dotzena de nens morts en l'ensorrament d'una escola a Nigèria

L'edifici, de quatre plantes, ha atrapat més d'un centenar d'alumnes i estava declarat en risc

Ara
2 min
Els equips de rescat salven a un menor atrapat entre les runes.

BarcelonaL'ensorrament d'una escola de primària ha colpit aquest dimecres Lagos, la capital econòmica de Nigèria. Almenys una dotzena de nens han mort en l'accident, i un nombre indeterminat han quedat ferits. Es calcula que hi havia més d'un centenar de persones a dins. Els equips de rescat encara busquen desapareguts entre les runes de l'edifici de quatre plantes, que ha caigut per causes de moment desconegudes, tot i que fonts oficials han assegurat a la cadena britànica BBC que l'edifici tenia ordre d'enderroc.

"Les operacions de rescat de la unitat d'emergències de l'estat de Lagos estan en marxa a l'edifici que s'ha ensorrat a la zona d'Ita Faji, a l'illa de Lagos", ha tuitejat el govern de la regió afectada.

Un centenar de persones, la majoria canalla que feien classe a l'última planta de l'edifici, han quedat atrapades quan l'estructura ha cedit i s'ha enfosat. Les escenes de caos i de plors entre familiars i veïns s'han succeït just després de l'accident, que ha fet un fort terrabastall que s'ha sentit des de molts punts de la capital. De seguida han arribat a l'escola dotacions de policies, bombers i equip mèdic per iniciar ràpidament l'operació de rescat i l'atenció de les víctimes. A més, veïns i vianants han ajudat a desenrunar la zona i a agilitzar les tasques de salvament.

Molts nens han estat rescatats amb contusions lleus, però, amb la por al cos, no han pogut evitar els plors quan s'han trobat sans i estalvis. Coberts de pols i amb ferides visibles a la cara i el cos, han estat traslladats als centres mèdics per rebre la primera atenció.

El caos i el desconcert s'han apoderat de l'escena i ha dificultat saber el nombre exacte de víctimes. Els equips de rescat han parlat de gent atrapada entre la runa que confiaven que podrien treure viva. Un testimoni que era dins de l'edifici ha explicat al diari local 'The Punch' que l'estructura ha cedit mentre fumava i que en cap moment ha notat res estrany fins que les parets no han començat a caure.

Malgrat els esforços de les autoritats nigerianes per reforçar i rehabilitar els edificis declarats en risc, la legislació encara és força dèbil, segons denuncien veïns i associacions. Un dels ensorraments més letals va passar el setembre del 2014, quan va cedir un edifici de sis plantes durant l'acte d'un famós telepredicador en què van morir 116 persones a Lagos. Dos anys més tard, 60 persones van morir en caure el sostre d'una església a l'est del país, segons el càlcul de 'Mail and Guardian'.

stats