Internacional 20/08/2013

Merkel enceta la campanya amb una visita inèdita al camp de Dachau

La cancellera es converteix en la primera cap d'estat alemanya que homenatja les víctimes d'aquest camp de concentració. L'oposició denuncia un gest electoralista

Ara
2 min

BerlínLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha visitat aquest dimarts l'antic camp de concentració de Dachau. És el primer cop que un canceller alemany visita aquest camp de concentració, situat a uns 20 quilòmetres de Munic i en el qual van morir fins a 41.000 persones durant l'època nazi.

Durant la visita al camp, Merkel ha fet un discurs en el que ha expressat la seva "profunda tristesa" i "vergonya" pel que va passar als camps de concentració. La visita de la cancellera alemanya, que es presenta a un tercer mandat, ha durat poc més d'una hora i en acabar, ha dipositat un ram de flors en un dels monuments del camp.

"Cada detingut al camp de Dachau o en altres camps de concentració tenien una història personal que va ser interrompuda o fins i tot aniquilada", ha dit Merkel.

La dirigent alemanya també ha retret el silenci de molts alemanys de l'època que no van fer res per evitar la deportació de jueus i d'opositors polítics.

La visita coincideix amb l'inici de la campanya electoral per a les eleccions generals alemanyes del 22 de setembre, en les quals Merkel aspira a la reelecció.

Polèmica per la visita

La visita de Merkel al que va ser el primer camp de concentració nazi ha aixecat polèmica en alguns sectors de la política alemanya. Els Verds han titllat d'"inadmissible" aquesta visita en campanya electoral per l'horror que va significar per a les víctimes.

Angela Merkel ha justificat que la seva visita es deu a una invitació de Max Mannheimer, president de la comunitat del camp de concentració de Dachau i supervivent de l'Holocaust.

Merkel s'ha defensat de les crítiques i ha assegurat que visitarà el camp de Dachau amb un sentiment de "vergonya i commoció", ha dit la cancellera, que darrerament s'ha mostrat preocupada per l'augment de l'antisemitisme en diferents llocs del món.

stats