Internacional 16/08/2013

Cameron demana a la UE que enviï observadors urgentment a Gibraltar

El primer ministre britànic demana ajuda a Brussel·les per resoldre el conflicte del Penyal. Londres troba que els controls a la frontera són "contraris al dret de la Unió Europea de llibertat de moviment" dels ciutadans

Efe
1 min

LondresEl primer ministre britànic, David Cameron, ha demanat a la Comissió Europea (CE) que enviï de manera "urgent" observadors a la frontera entre Espanya i Gibraltar. En una conversa telefònica, el 'premier' britànic ha fet arribar al president de la CE, José Manuel Durao Barroso, la seva "greu preocupació pels controls fronterers introduïts pels espanyols en la frontera entre Espanya i Gibraltar, que estan motivats políticament i que són desproporcionats", ha dit un portaveu de Downing Street.

Londres troba que els controls són "contraris al dret de la Unió Europea de llibertat de moviment" dels ciutadans, i és per això que ha demanat a Barroso que "enviï de manera urgent un equip de monotorització a la frontera entre Gibraltar i Espanya per recollir proves sobre els controls que s'estan fent".

Barroso ja ha dit que farà el que sigui possible dins les seves competències per garantir el respecte de la legislació comunitària a la frontera entre Espanya i Gibraltar, segons ha explicat a Efe un portaveu de l'executiu comunitari.

La setmana passada, Cameron va trucar al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per tal de traslladar-li la seva "preocupació" per la situació de tensió entre tots dos països per Gibraltar, arran dels forts controls a la frontera del Penyal amb Espanya. Segons Downing Street, la conversa, que va durar uns 10 minuts, va ser "constructiva". En una piulada posterior al seu compte de Twitter, Cameron va resumir la conversa: "Li he deixat clar [a Rajoy] la meva preocupació sobre Gibraltar i que la nostra posició sobre la sobirania [britànica] no canviarà".

stats