Publicitat
Publicitat

Futbol

L'Euro podria jugar-se en estadis tancats si s'allarga l'alerta terrorista

El vicepresident de la UEFA, Giancarlo Abete, ha admès que no es descarta cap opció per garantir la seguretat d'un torneig que no es pot ajornar

La UEFA està valorant la possibilitat que la Euro 2016 de França es jugui en estadis buits. Sense gent. A porta tancada. És una opció que el màxim organisme del futbol europeu no descarta si l'amenaça terrorista es manté en els pròxims tres mesos. Ho ha admès el vicepresident Giancarlo Abete en declaracions a mitjans italians: "No podem descartar la possibilitat de jugar en estadis tancats, mentre no puguem controlar el terrorisme. Els amistosos o partits de competició, puntualment es poden ajornar i disputar en una altra data, però la Euro 2016 és un torneig que no es pot cancel·lar o postposar".

Poques hores després dels atemptats de Brusel·les, la UEFA va reiterar el seu compromís per garantir un torneig " segur i protegit" i ja anunciava que es prendrien totes les mesures que fossin necessàries per aconseguir-ho.

La selecció de Bèlgica va anul·lar la seva sessió d'entrenament i el seu partit contra Portugal no està 100% confirmat encara. "El futbol no és important, entrenament cancel·lat", va anunciar la Federació de Bèlgica dimarts.

El primer ministre francès Bernard Cazeneuve va admetre després dels fets que les explosions a Bèlgica són un recordatori del "nivell de màxima alerta" que caldrà tenir durant la competició aquest estiu. De fet, els atemptats de París ja van provocar modificacions en la programació de la UEFA, que va repensar algunes zones d'aficionats. Cazeneuve també ha admès que s'invertirà en un sistema de vigilància en vídeo en les àrees de concentració de públic.

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF