Almenys vuit morts en un atac rus a Dnipró, al centre d'Ucraïna

Zelenski torna a demanar ajuda armamentística als seus aliats per fer front a la intensificació dels atacs russos

ARA
2 min
L'atac rus d'aquest divendres a Dnipró ha deixat vuit morts i 25 ferits.

BarcelonaMentre tothom mira cap al Pròxim Orient, Rússia intensifica la seva ofensiva a Ucraïna. Després de l'atac dimarts sobre Txerníhiv que va deixar almenys 17 morts, aquest divendres l'exèrcit rus ha llançat una ofensiva amb míssils sobre la regió de Dnipró, al centre del país. Almenys vuit persones han mort i 25 més han resultat ferides en aquest atac que ha danyat instal·lacions d'infraestructures crítiques, segons fonts de Kíiv. El bombardeig ha danyat un edifici residencial i una estació de tren de la capital d'aquesta regió, la ciutat de Dnipró.

"Rússia ha de ser responsable del seu terror, i tots els míssils, tots els Shahed (drons) han de ser abatuts", ha dit aquest matí el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, després d'anunciar el nou atac. "El món pot garantir-ho i els nostres socis tenen les capacitats necessàries", ha insistit, en una nova crida als seus aliats occidentals perquè abasteixin l'exèrcit ucraïnès de més armament i defenses antiaèries.

Almenys vuit persones han mort en l'atac d'aquest divendres, dues de les quals a la ciutat de Dnipró i sis al districte de Sinelnikivski de la mateixa regió, on més d'una desena d'habitatges van resultar danyats, segons Reuters.

Atac a la infraestructura ferroviària

El governador de la regió, Serhí Lisak, ha explicat que les defenses antiaèries han abatut 11 dels 16 míssils i 9 dels 10 drons que haurien perpetrat aquest nou atac sobre Ucraïna. Alhora, la força aèria d'Ucraïna ha informat que havia abatut 15 míssils, inclosos dos de creuer Kh-22, i 14 drons durant l'atac d'aquest divendres. L'empresa estatal de ferrocarrils ucraïnesos Ukrzaliznitsia també ha denunciat que Rússia ha atacat deliberadament la seva infraestructura i ha ferit els seus treballadors. L'estació de tren de Dnipró ha quedat tancada i els trens que havien de passar per allà s'han desviat, ha explicat també.

Moscou ha intensificat els seus atacs les últimes setmanes, sobretot a infraestructures energètiques, aprofitant la debilitat de Kíiv, que pateix la mancança de míssils per a les seves defenses antiaèries. El suport dels seus aliats occidentals s'ha reduït considerablement els últims mesos, sobretot pel bloqueig al Congrés dels Estats Units d'un paquet de 60.000 milions de dòlars en ajuda militar per a Ucraïna.

stats