Internacional 27/03/2014

Brussel·les afirma que cap europeu té el dret "absolut" a viure en un altre país comunitari

La CE no veu il·legal la intenció d'Alemanya de fer fora els europeus que no trobin feina

Laia Forès
1 min

Brussel·lesLa Comissió Europea, igual que ja va fer amb Bèlgica, dóna suport a la intenció del govern d'Alemanya de fer fora del país els ciutadans comunitaris que no trobin feina en un període de sis mesos. El portaveu de la CE, Jonathan Todd, ha assegurat que aquest tipus d'expulsions no suposen cap violació de la normativa comunitària que garanteix la lliure circulació de persones. "Una persona no té el dret absolut de quedar-se en un país" europeu diferent al seu, ha advertit.

El portaveu ha recordat que la normativa comunitària preveu expulsar els europeus que viuen a altres països comunitaris si suposen una càrrega per a l'Estat que els acull. Tot i això, Todd ha deixat clar que és massa aviat per pronunciar-se del cas concret de la normativa alemanya perquè encara és un projecte i no està aprovada. "Evidentment, la CE vetllarà perquè es compleixin les normes", ha assegurat.

El govern d'Angela Merkel va presentar ahir un informe en què planteja canvis legislatius per expulsar del país els europeus que no trobin feina i reduir les prestacions socials pels estrangers comunitaris. L'informe es va encarregar arran de l'aixecament de les restriccions al mercat laboral per a búlgars i romanesos.

stats