Publicitat
Publicitat

L'agressor d'una soldat a l'aeroport d'Orly havia consumit alcohol i drogues

L'autòpsia aporta detalls determinants per a la investigació que vol aclarir les possibles motivacions de l'atacant que va dir que moriria "per Al·là"

La investigació sobre l' agressor de l'aeroport d'Orly, abatut dissabte després d'haver arrabassat l'arma a una militar que patrullava per les terminals, ha pres una direcció diferent després que l'autòpsia revelés que havia consumit cànnabis i cocaïna, a més d'alcohol, en les hores prèvies als fets.

Fonts judicials han indicat a l'agència Efe que el cos de Ziyed Ben Belgacem contenia restes d'aquests dos estupefaents, a més de 0,93 grams d'alcohol per litre de sang, una quantitat considerable.

La investigació ja havia pogut determinar que l'individu havia estat fins a altes hores de la matinada de dissabte en un bar de Vitry, al qual va tornar poc després de disparar contra una agent en un control de policia per motius encara desconeguts.

A més, en el registre del seu domicili de Garge-lès-Gonesse els agents havien trobat una petita quantitat de cocaïna.

Després de disparar contra l'agent i fugir al volant del seu cotxe, Belgacem va acabar a l'aeroport d'Orly, on va agredir una militar a la qual va acabar arrabassant la metralleta, abans de ser abatut per dos dels companys de patrulla de la soldat.

La determinació de l'agressor

El fiscal de París, François Molins -la secció antiterrorista de la fiscalia de París és la que s'encarrega de les investigacions- va destacar la determinació amb què va actuar Ben Belgacem, de 39 anys, que estava fitxat per la policia per assumptes de delinqüència menor.

Des que a primera hora del matí de dissabte va disparar i va ferir de gravetat una agent de policia a la localitat de Garge-lès-Gonesse fins a l'agressió de la militar, Belgacem semblava "embarcat en una fugida cap endavant amb un procés cada vegada més destructiu que anava creixent", en paraules del fiscal.

Sense negar les "intencions criminals" de Belgacem, Molins ha assegurat que la investigació haurà de determinar els motius que el van impulsar a actuar d'aquesta manera. El fiscal no va descartar que el consum d'alcohol o drogues poguessin tenir influència en el seu comportament.

L'entorn familiar, investigat

La investigació se centra també en l'entorn de l'home a batut. De fet, el seu pare, el seu germà i un cosí van ser arrestats per ser interrogats després de l'incident, però els tres van quedar en llibertat sense càrrecs.

Després de sortir de la comissària, el pare va negar que el seu fill fos un islamista. "El meu fill no ha estat mai un terrorista. Mai resava i bevia alcohol. I quan es beu alcohol i es fuma cànnabis passen aquestes coses", va afirmar.

La investigació se centra també en la possible radicalització de Belgacem, identificat pels serveis francesos d'intel·ligència després d'una estada a la presó entre 2011 i 2012, segons el fiscal. Però el seguiment no va permetre determinar que l'home, que abans de ser abatut va invocar Al·là, estigués en contacte amb mitjans radicals islamistes.

Etiquetes