Publicitat
Publicitat

Els EUA prohibiran tauletes i portàtils a les cabines dels avions provinents de països de l'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica

Els passatgers hauran de facturar els dispositius electrònics que siguin més grans que un telèfon mòbil per por d'un atac terrorista. El Regne Unit se suma a la mesura i també l'aplicarà en determinats vols

El govern dels Estats Units prohibirà els aparells electrònics -tauletes i ordinadors portàtils principalment- a les cabines dels avions que provinguin de 8 països de l' Orient Mitjà i el nord d'Àfrica. Aquest tipus de dispositius hauran de ser facturats a la bodega de l'avió, segons haurien indicat funcionaris nord-americans a la CNN. 

El departament de Seguretat Nacional ha pres la decisió per por d'un atac terrorista als vols que operen sense escala provinents d'aquestes dues regions, ja que creuen que aquests aparells electrònics poden amagar bombes.La mesura afectarà 9 aerolínies que operen a 10 aeroports i només s'aplicarà als vols que tenen com a destí ciutats dels EUA, en cap cas en vols de sortida. 

Després que es fessin públiques les intencions dels EUA, s'ha revelat que el Regne Unit està disposat a instaurar les mateixes prohibicions en certs vols, cosa que demostra, segons analistes de la BBC, que els dos països s'han coordinat per prendre la mesura. 

La primera aerolínia que ha fet seva la nova norma, abans i tot que aquesta s'anunciï de manera oficial, ha sigut Royal Jordanian Airlines, que ha dit en un tuit aquest dimarts que prohibirà dur a l'equipatge de mà gairebé qualsevol aparell electrònic, excepte telèfons mòbils i dispositius mèdics, a tots els seus vols directes als EUA. La decisió de la companyia comença a aplicar-se de manera immediata degut a les "preocupacions transmeses per certs departaments nord-americans". 

Això passa dies després que la segona ordre executiva de Donald Trump per vetar l'entrada als EUA a ciutadans de 6 països de majoria musulmana hagi estat suspesa per un jutge federal, tal com ja va passar amb la primera.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF