Publicitat
Publicitat

Al-Assad acusa ara els rebels d'usar armes químiques prop de Damasc

El règim sirià assegura que molts dels seus soldats "van veure elements químics i van patir asfíxia"

El règim sirià ha assegurat aquest dissabte que molts dels seus soldats "van veure elements químics i van patir asfíxia" quan entraven en refugis dels rebels a Yobar, a la perifèria de Damasc. Ho ha denunciat a la televisió estatal una font oficial que no ha estat identificada. " Uns 20 soldats van ser traslladats d'urgència a l' hospital després d'haver inhalat agents químics a Yobar, i alguns es troben en estat crític ", ha assenyalat la font . A més , l'Exèrcit hauria descobert medicines d' una companyia farmacèutica germano- qatariana contra la inhalació d'agents químics , així com nombroses màscares antigàs .

L'acusació del règim arriba poc després de l'arribada avui a Damasc de la representant de l'ONU per a Assumptes de Desarmament, Angela Kane, per intentar persuadir les autoritats sirianes que permetin l'accés immediat a la zona del suposat atac amb armes químiques a la perifèria de la capital, on haurien mort més de 1.300 persones, segons l'oposició.

Fins al moment, les autoritats sirianes, que van negar immediatament ser responsables d'aquesta acusació, no han ofert una resposta a les demandes de la comunitat internacional que es permeti l'accés dels investigadors de l'ONU al lloc.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF