PalmaLa segona edició de Mare, la iniciativa que enguany ha convocat el Certamen audiovisual per a la conservació de la mar balear, ha atorgat 22 premis fotogràfics a les millors imatges marines de l'any. Les fotografies guanyadores recullen la diversitat d'hàbitats, espècies i paisatges submarins i costaners presents a les Illes: un peix agulla entre la posidònia; invertebrats poc coneguts, com els briozous i poliquets, i la Cystoseira, l'alga que és un símbol de l'aigua neta. També hi ha fotografies més artístiques, amb mirades i retrats amplis que permeten connectar amb la mar des de la bellesa natural, la vulnerabilitat i la denúncia. Cristina Bugallo va lliurar els premis a la sala Albert Camus, a Sant Lluís.

A continuació podeu veure les fotografies guanyadores. La que encapçala la notícia i les quatre següents formen part de la categoria d'adults experts, mentre que la resta corresponen a adults amateur.

'Algues que viuen entre dos mons' mostra el retrat de la 'Cystoseira', l'alga símbol de l'aigua neta.
Una mirada artística de la mar amb la captura 'Dia de platja'.
'Tocant la mar' il·lustra una persona surfejant una onada a Menorca, per recordar-nos els innombrables beneficis que ens aporta una mar sana.
'Emisario roto', una fotografia per visibilitzar una realitat que necessita ser gestionada a les illes: la correcta depuració de les aigües residuals.
'Rey del mimetismo' mostra un pop.
'Raíces, tallo y hojas' capta un esdeveniment bastant únic: una plàntula que havia arrelat s'ha alliberada.
'Un mar con mucho genio', una imatge pictòrica del Vedrà i el Vedranell, i les illes de ponent més fotografiades d'Eivissa.
'Varaderos', com a símbol d'identitat de les Balears en l'àmbit econòmic, cultural i tradicional.
'Pandèmia de mascaretes' posa de manifest el gran problema del plàstic.
stats