Les cares de la setmana
Imatges 08/07/2022

Les cares de la setmana

Protagonistes d'aquesta setmana a les Illes Balears

ARA Balears
1 min
Les cares de la setmana

Carme Castells

La presidenta de la Fundació Mallorca Literària és una de les impulsores del programa Lletres compartides, que sorgeix de la col·laboració entre aquesta entitat, la Institució de les Lletres Catalanes, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i el Consell Insular de Menorca. L’objectiu d’aquest programa és fomentar la projecció pública dels escriptors en llengua catalana entre tots els territoris en què es parla aquesta llengua, de manera que la circulació de les publicacions sigui més fluida. 

Francesc Antich

L’Autoritat Portuària de les Balears, amb Francesc Antich al capdavant, ha començat a repoblar el port de Palma de musclos –instal·lant-hi quatre cordes amb 30 exemplars cada una–, a fi que aquests mol·luscos filtrin l’aigua. Segons els càlculs fets pels científics que participen en aquest projecte, un sol musclo pot filtrar fins a dos litres d’aigua per hora. De moment, només hi ha 120 musclos, però, si s’habilitassin 4.000 metres de corda, es podria filtrar l’aigua de tot el port cada tres mesos.

Particia Gómez

Dos anys després que la consellera de Salut, Patricia Gómez, anunciàs l’Agència de Salut Pública, aquest dimecres es va tornar a referir a aquest ens en un acte organitzat per Europa Press. Cal recordar que l’Agència ja estava als pressupostos autonòmics del 2021 i la seva creació es va aprovar dins una disposició en el decret llei de turisme al febrer. La urgència es va justificar per la pandèmia; no obstant això, aquest instrument encara no s’ha posat en marxa.

stats