Consell de Govern
Política Govern 13/10/2023

El Govern deixarà en mans de funcionaris la revisió dels expedients oberts de l'Oficina Anticorrupció

El portaveu de l'Executiu, Antoni Costa, considera innecessari l'organisme: "En vuit anys quins casos ha destapat?"

1 min
El president del Parlament Gabriel Le Senne i el director de l'Oficina Anticorrupció Tòfol Milan

PalmaEl tancament de l'Oficina Anticorrupció que preparen el PP i Vox deixa un gran interrogant: què passarà amb els expedients que continuen oberts? El portaveu del Govern, Antoni Costa, ha assegurat que ho deixaran en mans de "funcionaris de carrera": "No seran polítics". El vicepresident de l'Executiu ha tornat a acusar l'oficina d'actuar de manera partidista, i ha defensat la decisió de tancar-la. "En vuit anys quins casos ha destapat? Què n'ha sortit?", s'ha preguntat.

Costa ha argumentat que, al seu parer, l'Oficina "ha actuat com a part i a les ordres del PSIB", i a més es tracta d'un ens "manifestament duplicat": "La Fiscalia fa exactament la mateixa feina, però molt millor". La Fiscalia investiga els casos en què hi pot haver responsabilitat penal, però l'Oficina Anticorrupció també entra en les irregularitats administratives, i també té competències en l'àmbit de la prevenció de la corrupció.

Pel que fa a les denúncies anònimes, que ara es poden fer mitjançant l'Oficina, Costa ha assegurat que ja hi ha una llei estatal que estableix la creació d'una Autoritat Independent de Protecció de l'Informant: "Moltes comunitats tenen previst signar un conveni amb aquest ens per canalitzar les denúncies que es puguin produir a les Illes, o a qualsevol altra comunitat", ha dit. L'organisme, però, encara no s'ha creat.

stats