L’EXAMEN DE ‘LA TDP’

Anàlisi Ricard Torquemada

DIFERENT:MESSI

Des de la naturalitat i sense obsessionar-se, Messi va tornar a ser el protagonista, i va participar en 5 dels 6 gols del Barça. Va inventar-se la jugada del segon gol, va ajudar en el tercer, va fer el quart de cap i va fer la passada del cinquè. I en el sisè va mossegar fins a marcar. Messi no es va sentir incòmode jugant de manera generosa.

IMPAGABLE: LA PRESSIÓ

Ha tornat la millor versió de la pressió just quan el Barça no es volia encallar i no aconseguia desequilibrar el partit. L’equip es va sentir més còmode des de la pressió que no pas des de la creació. Tothom es va involucrar en la pressió: Rakitic, Messi, Xavi i Neymar. El primer gol, com el dia de l’Elx i l’Athletic, va arribar pressionant.

AGRAÏT: MATHIEU

Exhibició individual de duels guanyats del francès, amb grans cobertures. Inflexible atacant la pilota, en tot moment va actuar amb decisió i autoritat i va guanyar duels en curses llargues, vigilant l’esquena d’Adriano. Sense cap mena de preocupació per tornar enrere si cal, va demostrar que cada dia s’entén més bé amb Mascherano. Gairebé va fer un gol.

ADAPTAT: RAKITIC

L’ovació del Camp Nou reforça el partit de Rakitic, de qui Luis Enrique no negocia la titularitat. Sense fer soroll, s‘ha consolidat com si hagués jugat sempre a Can Barça. Ha trobat la química per encaixar, dóna equilibri, simplifica amb la pilota als peus i es mostra poderós. Produeix des de la pressió i la possessió, i impulsa el joc dels davanters. Ha posat el seu joc al servei de la idea del Barça.

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF