02/05/2018

Això toleres, Josep Creuheras?

2 min

Crítica de teleAtresmedia porta mesos estigmatitzant els professors i el sistema educatiu de Catalunya, assenyalant escoles i instituts concrets i donant veracitat a la tesi d’un adoctrinament ferotge que té alumnes atemorits i humiliats i famílies indignades. Té els reporters davant les portes de les escoles entrevistant pares i mares descontents que expliquen la seva versió, una versió que no contrasten amb cap altra. Entrevisten polítics que asseguren que a les escoles s’obliga els nens a portar llaços i roba groga i parlen amb mares que ploren perquè les seves filles canten “I, in-de, in-de-pen-dèn-ci-a!” També s’han fet reportatges lacrimògens en què estudiants de la Universitat Autònoma asseguren haver estat agredits a la facultat per les seves idees i després s’ha detectat que aquests testimonis eren col·laboradors de Societat Civil Catalana i Ciutadans. S’han fet reportatges en què s’assegura que la crisi provocada per Catalunya obligarà els més joves a emigrar per trobar feina. Fa setmanes que es fan reportatges sobre una profunda crisi turística que està arruïnant el sector hoteler i de la restauració de Barcelona. Fins i tot s’ha assegurat que la prostitució de luxe està fugint de Catalunya per la manca de feina, perquè el conflicte ha fet decaure l’ànim dels clients per practicar el sexe i les treballadores sexuals tenen por d’anar pel carrer a causa, atenció, del Procés.

Els informatius d’Antena 3 han contribuït a convertir els CDR en sinònim de violència i terrorisme, distorsionant la seva funció. Fins i tot s’han utilitzat imatges d’arxiu de greus conflictes al carrer en altres països europeus per barrejar-les entre les imatges dels CDR per exagerar la violència. Són els mateixos informatius que han oficialitzat l’existència d’uns suposats GDR i els han convertit en herois del civisme que, de nit, amb la cara tapada i eines tallants, arrenquen simbologia independentista. Se’ls ven com a defensors de la pau i la convivència que "netegen els carrers". Per Sant Jordi posaven música de por sobre les imatges de roses grogues. Antena 3 ha amagat les càrregues policials contra els votants de l’1-O. Albert Boadella és el protagonista sempre que convé perquè compara l’independentisme amb el nazisme.

Els informatius d’esports d’Atresmedia pràcticament han deixat d’emetre notícies de caràcter esportiu per centrar-se en qüestions polítiques: viuen obsessionats pel llaç groc de Pep Guardiola, li han dit "pallasso" i l’han convertit en un ésser diabòlic. Han estigmatitzat Gerard Piqué: fins i tot han posat música de terror per il·lustrar les imatges del futbolista votant a la seva seu electoral. Dies abans de la final de Copa instiguen el conflicte entre aficions. També encerclen les banderes estelades de les grades i assenyalen els aficionats culers que duen samarretes grogues.

Això toleres, Josep Creuheras? Suposo que el president de Planeta i Atresmedia és conscient que, més enllà del negoci i les audiències, existeix la responsabilitat social, i els mitjans de comunicació hi tenen un paper clau.

stats