CALOR DIGITAL

Mayte de la Iglesia: “Els meus amics volen que munti una falla a Madrid pel meu aniversari”

"Abans que les xarxes fessin el boom ja havia tingut la sort de viure experiències en llocs i amb gent increïbles gràcies a la meva feina", explica la model

Nascuda a Alzira (Ribera Alta), Mayte de la Iglesia ( @maytedlaiglesia) va començar el seu periple en la moda treballant com a model. Amb 40 anys acabats de complir -aquest 27 de juliol- segueix dedicant-se al mateix sector, al qual va dedicar-li un blog que encara dura: mitmeblog.com. Actualment, viu a Chamberí, a Madrid, però a casa no s’hi està gaire, ja que igual la veiem esquiant a Andorra, que visitant el Delta de l’Ebre, que passejant pel seu París estimat. Foc faller en continu moviment.

Com seria el teu estiu ideal?

L’estiu és ja ideal de per si. És la millor època de l’any. Soc lleó i vulguis o no és el meu moment. Generalment tot gira al voltant de la platja, el mar, els amics, la gresca, esports d’aigua, maletes amunt i avall, i després, improvisar. I com no, sempre una setmana en mode rural a Sòria. Sòria és genial, però no ho diguis gaire alt que no vull que es posi de moda.

Quin serà, però, el teu estiu real?

Vacances des del dia de la festa del meu aniversari fins que soni el telèfon quan menys m’ho esperi i hagi de tornar a les obligacions de la moda de la nit al dia. Les meves vacances solen acabar sempre així. De forma inesperada. Només en una ocasió en la meva vida sabia des de Nadal què faria a l’estiu perquè havia comprat bitllets per a mi i les meves germanes a Tailàndia. De feina, cada dia em tocarà connectar-me una estona. Però, també t’ho dic, treballar en una gandula o mentre esmorzes amb vistes no està tan malament.

Què t’ha permès l’èxit en les xarxes que no hauries previst mai?

Abans que les xarxes fessin el boom ja havia tingut la sort de viure experiències en llocs i amb gent increïbles gràcies a la meva feina com a model. Però si hagués de resumir d’alguna manera el més excepcional que m’han aportat parlaria d’oportunitats laborals i personals. Per exemple, dissenyar una col·lecció per a Women’secret o conèixer alguns dels meus millors amics.

Habitualment reivindiques el fallerisme. Com és l’estiu faller?

Soc molt fallera. Els meus amics riuen perquè sembla que l’any per a mi sempre es divideix en abans de falles i després de falles. Tinc un quadre a casa que posa “Primer falles”, de l’il·lustrador Abe the Ape i regal de Pablo Paniagua. Un estiu faller seria... impossible. Els meus amics volen que munti una falla a Madrid per celebrar el meu aniversari amb paelles al carrer, xaranga i petards...

De totes les tendències d’aquest estiu, amb quines et quedes?

Em quedo amb les peces de bany de qualitat (visca la moda bany de Dolores Cortés), els vestits eteris, vaporosos i sense estampats que te’ls pots posar tant de dia com de nit, i els maxicomplements: pameles mida para-sol, bosses mida tenda de campanya...

¿Apagaràs el mòbil en algun moment, aquest estiu?

No l’apago mai! Però sí que sé deixar-lo de banda quan sé que tot està controlat. És més, quan estic disfrutant amb la gent (i ja he fet les fotos que vull pujar) se m’oblida que existeix.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF