TOVALLONS NEGRES

Gràcies, molt agraïda

Com li devia anunciar, l’emèrit, que li ingressava la pasta?

Escolta aquí l'article en àudio

Corinna Larsen ha explicat al populatxo que el rei Joan Carles, pare del rei Felip VI, li va donar 65 milions “per amor i gratitud”. Això és amor i això és gratitud, què carai. Una cosa és que et diguin: “Gràcies, t’estic tan agraït...” i una altra de molt diferent és que et diguin: “Gràcies, t’estic tan agraït que demà val més que vagis al caixer a actualitzar la llibreta. Emporta’t la petaca”. ¿Com li devia anunciar, l’emèrit, que li ingressava la pasta? Potser li va dir simplement: “Té, per fer un cafè”. I ella ja va entendre que “fer un cafè” era una manera de dir que a partir d’aquell moment podria construir una cadena de Starbucks a nivell planetari.

De cara a una possible situació similar en la qual jo em pugui trobar, voldria consells dels lectors més emprenedors. No descarto rebre algun regal d’algú de vostès, i creguin-me que ho entendria. Però llavors, com m’haig de comportar? Quan t’ingressen 65 milions al banc què has de fer? ¿Els vas traient de mil en mil i dius que són per a almoines? ¿Li has de dir al director del banc que tens un amic entranyable que et vol agrair aquell somriure que sempre t’il·lumina la cara i que ja et pot preparar la caixa forta? ¿Has de trucar a la policia? ¿Has de trucar a la policia després de treure –què sé jo...– un milionet per fer una petita i modesta festa?

Jo, com molts de vostès, he somniat moltes vegades que em toca la Grossa i ja tinc repartits els diners (segur que vostès també). Tinc pensat que trucaria a la sogra, als cunyats i als amics i els citaria al Via Veneto. Allà faria l’anunci solemne de la pasta rebuda i l’anunci solemne de les reparticions. Creuer per a sogra, diners que li dec a cunyat i a amics retornats amb interessos, ampolles per a tothom, hipoteques eixugades, viatge tots junts. Però no en tinc ni idea de què has de fer quan et passa això de la Corinna. Com que també soc una persona encantadora i ben relacionada em vull anar preparant per si, ves per on, un dia em trobo la sorpresa quan vagi al caixer.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF