Publicitat
Publicitat

TOVALLONSNEGRES

Els avantpassats xungos d’Artur Mas

Podem fins i tot dir que els avantpassats neandertals de Marta Rovira, Carme Forcadell i Anna Gabriel eren caníbals

Com que no s’està fent campanya oficial pel no, la campanya extraoficial per l’abstenció funciona de manera molt imaginativa. El diari Abc ens deia -cop dur- que una Catalunya independent no podria participar a Eurovisió, cosa que va fer que les meves cinquanta millors amigues es declaressin, de cop, unionistes irreversibles. El Periódico, en canvi, ens va oferir una peça amb un titular sacsejador de consciències: “Els avantpassats d’Artur Mas eren negrers”.

El noticiot es basa en un llibre de Martín Rodrigo Alharilla, que explica els negocis dels -per entendre’ns- emprenedors del segleXIX, que es dedicaven al transport i la venda d’esclaus, un negoci que va ser legal fins que als esclaus se’ls van inflar els pebrots (si no, encara hi seríem). La majoria d’escolars tenen present aquesta qüestió, perquè quan estudien la poesia de mossèn Cinto Verdaguer se’ls explica que el seu mecenes -és a dir, el que li pagava el vi de missa perquè anés escrivint- era el traficant Antonio López (el de la plaça).

Com que no es fa campanya pel no, la campanya extraoficial per l’abstenció és molt imaginativa

Els avantpassats d’Artur Mas eren esclavistes. I els de vostè potser també, perquè, com diem, en aquella època els emprenedors es dedicaven al tràfic d’humans. Però jo diria més. Els avantpassats de Lluís Llach (els del segle XII) potser van ser inquisidors, perquè Pere el Catòlic, que era el monarca que remenava les cireres llavors, va promulgar una -sí, sí- Constitució en què regulava aquesta pràctica (legal) que consistia a rostir heretges i bruixes. I podem fins i tot dir que els avantpassats neandertals de Marta Rovira, Carme Forcadell i Anna Gabriel eren caníbals i practicaven l’incest.

Esclar que si no anéssim tan lluny podríem enumerar els alts càrrecs del govern d’Espanya amb avantpassats franquistes. Concretament amb pares franquistes. Perquè fins fa quatre dies el que era il·legal a Espanya era ser antifranquista. El que era legal era ser-ne. Com el rei emèrit, vaja.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF