TOVALLONS NEGRES

Els interessos d’Espanya

Ara s’ha de convidar els independentistes, no hi ha vídeos d’Espanya Global i ja no som gaire nazis

Carmen Calvo, ara, demana als independentistes, en especial a Esquerra, "responsabilitat" i "maduresa" i vetllar pels “interessos d’Espanya”. Quins són els interessos d’Espanya? Tenir gent tancada a la presó per una sedició falsa, com es demostra gràcies als que van marxar a l’estranger, no és vetllar pels interessos d’Espanya. Ja ha passat prou temps. Potser que comencin a admetre que s'ha condemnat nou innocents per “violència” gràcies a les mentides de l’Enric Millo i a les fantasies d’aquella secretària judicial fan de Ciutadans, no?

Si el PSOE hagués pogut triar, no hauria volgut els independentistes ni en pintura. Però els independentistes han guanyat les eleccions a Catalunya, on Vox, PP i Ciutadans són irrisoris. El catalanisme, a Catalunya, és molt transversal; a la via Laietana, en roba interior i el cos ple de nafres, hi va haver gent de tots els partits progressistes. Això uneix molt. És per això, perquè ara s’ha de convidar els independentistes al sopar, que aquests dies no hi ha vídeos d’Espanya Global i ja no som gaire nazis. Diu la vicepresidenta que no s’entendria que “es continuïn frustrant les expectatives legítimes dels ciutadans quan voten que hi hagi un govern”. D’acord. Doncs no frustrem, tampoc, les expectatives legítimes dels ciutadans que volen que no desaparegui la seva llengua, que volen decidir, que n’estan farts d’insults i de befa, que han suportat, en solitari durant molt de temps, els busca-raons i crispats de Ciutadans, fins que, ves per on, el que contra la cultura catalana era un partit “liberal”, contra altres col·lectius espanyols, ja són de dretes de tota la vida. 

¿La governabilitat d’Espanya és compatible amb la governabilitat de Catalunya? No és el mateix. Em sembla que un diàleg de veritat passa perquè Carmen Calvo vagi a dialogar a la presó. No ho farà? ¿Prefereix anar a l’estranger, on tots els exiliats circulen lliures? Quins són els interessos d’Espanya? Per què no va a la presó?

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF