Publicitat
Publicitat

BTV tindrà una emissora de ràdio a l'antiga freqüència de la COM

Barcelona tindrà una emissora de ràdio municipal. La que va ser freqüència de COMRàdio a la ciutat (al 91.0 de la FM) torna a mans de l'Ajuntament, que, al seu torn, ha encarregat a Barcelona TV el projecte d'explotar-la i dotar-la de continguts. El canvi es farà efectiu amb l'entrada del nou any, tot i que les primeres setmanes només s'hi emetrà una programació musical.

El director de Barcelona TV, Àngel Casas, compartia ahir la notícia amb els treballadors de la cadena en el piscolabis de Nadal. Anunciava també que es durien a terme obres als estudis que té el canal a la plaça Tísner de Barcelona, per tal que aculli els locutoris de la ràdio. Una de les característiques del projecte és que no seran dues redaccions independents, sinó una sola d'integrada. Durant els pròxims mesos s'aniran implementant els programes específics d'aquesta nova ràdio d'àmbit barceloní.

"Volem uns mitjans de proximitat, útils per als ciutadans i amb una oferta de qualitat, en què la informació seguirà sent l'eix principal", explicava el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn. Ha defensat també la dimensió social dels mitjans municipals, ja que són altaveu de les associacions i entitats barcelonines. Tot i que l'emissora tindrà una audiència potencial alta, el comunicat emès per l'Ajuntament de Barcelona posa èmfasi que el servei de proximitat i la informació local seran l'espina dorsal de la programació.

L'Ajuntament destaca també que el projecte es pot fer gràcies a les sinergies amb la cadena televisiva. De fet, asseguren que "no suposarà una despesa addicional" per a les arques municipals.

Fins ara, la gestió del 91.0 el feia La Xarxa (l'emissora hereva de COMRàdio), un organisme dependent de la Diputació de Barcelona. Però, segons explica l'Ajuntament, la Diputació ha pres la decisió de deixar d'emetre a través de la freqüència de Barcelona. Això forma part de la voluntat de deixar de ser una emissora convencional i convertir-se més en una eina de suport a les ràdios i les televisions del territori. Així, La Xarxa ja no és des d'aquesta temporada una emissora a l'ús que fa programació 24 hores al dia, sinó que serveix de nexe d'unió de les seves ràdios associades i produeix programació en unes hores determinades, que les antenes locals poden repicar o no, a voluntat seva. Alhora, aquestes emissores disseminades pels municipis són també contribuïdores de la programació i a canvi dels seus continguts reben finançament.

La COM també va perdre, el 2011, 22 freqüències repartides pel territori per una decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va anul·lar la concessió d'aquestes llicències per part de la Generalitat, l'any 2006. El Consell de l'Audiovisual de Catalunya ha convocat aquest any el concurs per adjudicar-les a emissores privades. Els grups ja han presentat les seves propostes i s'està a l'espera de conèixer el veredicte de l'adjudicació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF