Esports 01/06/2015

El PP vol canvis legals perquè xiular l'himne no sigui considerat un exercici de llibertat d'expressió

Carlos Floriano considera un "insult" els fets de dissabte al Camp Nou i esquiva fer una reflexió sobre les causes

Joan Rusiñol
1 min
El portaveu del PP, Carlos Floriano. EFE

MadridEl PP vol impulsar canvis legals per evitar que es repeteixin les xiulades a l'himne espanyol, com la de dissabte durant la final de la Copa del Rei. Els populars són conscients que ja no tenen temps aquesta legislatura però creuen que políticament els ajuda a fixar posició de cara a les eleccions generals, en què Ciutadans pugna per una part del votant de dreta.

El vicesecretari general d'organització, Carlos Floriano, ha reiterat que "els insults no caben dins la llibertat d'expressió", a diferència del que va dir l'Audiència Nacional després dels incidents de 2009. Els conservadors creuen que hi ha escletxes legals per intentar que les mostres de rebuig als símbols estatals no quedin blindades per aquest dret essencial.

El portaveu del PP ha assegurat que les xiulades "ofenen" els ciutadans espanyols i que per això cal posar-hi fi amb la llei a la mà. No obstant, malgrat les preguntes dels periodistes, no ha volgut avançar de quina manera. Començaran ara, diu, una fase d'estudi.

Floriano també ha esquivat tota reflexió política de fons sobre les causes que porten milers de ciutadans a fer aquests actes de protesta. S'ha limitat a dir que un camp de futbol no és el lloc per expressar retrets polítics, que ha titllat "d'atacs als símbols".

stats