Esports 21/02/2021

Victòria clau per al retorn a Primera

El conjunt de Luis García Plaza ha guanyat (2-0) l'Almeria, recupera les bones sensacions i manté el lideratge

Abdón Prats celebra el gol amb Dani Rodríguez i Fran Gàmez

Victòria de pes d'un Mallorca que deixa enrere els fantasmes de la setmana passada i mostra la millor cara contra un rival directe. Un gol d'Abdon de penal i un golàs de Salva Sevilla han permès als de Luis García Plaza sumar tres punts que el mantenen a la primera posició i deixen l'Almeria a cinc punts i amb el goal-average a favor.

La primera part no ha tingut un dominador clar. El Mallorca ha entrat molt bé en el partit i durant els primers quinze minuts ha aconseguit imposar el seu futbol i ha creat nombroses ocasions de perill en atacs en què combinava a la perfecció possessions llargues amb atacs ràpid atacant la profunditat.

Després del primer quart d'hora, l'Almeria ha aconseguit encadenar diverses possessions llargues i el Mallorca ha fet inconscientment una passa enrere que l'ha portat a viure els pitjors moments del duel. L'Almeria arribava amb perill, principalment per la banda dreta, però la solvència de Valjent i Raillo han deixat els andausos sense la possibilitat de crear cap ocasió clara.

A 5 minuts per al final de la primera part han arribat les jugades que han marcat el partit. Després d'un error d'entesa entre els defenses vermells, el davanter de l'Almeria Umas Sadiq s'ha trobat tot sol davant el porter, però Reina, amb una gran aturada, ha evitat el gol i ha demostrat per què és el porter menys golejat de la categoria. En aquella mateixa jugada, el Mallorca ha recuperat la possessió i Dani Rodríguez ha forçat un penal després que el seu xut topàs amb la mà d'un defensa de l'Almeria.

Abdon, amb molta tranquil·litat, ha enganat el porter i ha avançat el conjunt de Luis García Plaza des dels onze metres.

La nota negativa de la primera part ha estat la lesió d'un dels pilars de la medul·lar mallorquinista. A pocs minuts del final del primer temps, Íñigo Ruiz de Galarreta s'ha hagut de retirar per una lesió a l'abductor de la cama esquerra.

El Mallorca ha sortit dels vestidors amb les idees molt clares i amb l'objectiu de no deixar escapar l'avantatge i adormir el partit amb possessions llargues. Salva Sevilla ha agafat la batuta i el conjunt de Luis García Plaza ha sabut dur el joc al seu terreny i evitar que l'Almeria creàs perill i ocasions per empatar.

En el minut 70 ha arribat la sentència, el gol de la tranquil·litat. En una jugada aparentment intranscendent, Baba ha robat una pilota a la frontal de l'àrea de l'Almeria i la qualitat dels jugadors d'atac del Mallorca han deixat una jugada exquisida que ha permès al conjunt balear tancar el matx. Abdon ha rebut la pilota de Baba i l'ha feta arribar a Antonio Sánchez, que ha passat per damunt de la pilota, que ha rebut finalment Salva Sevilla. L'andalús ha amagat el xut, ha deixat dos jugadors a terra i ha marcat a plaer amb un toc subtil al pal llarg impossible per al porter de l'Almeria.

A partir del segon gol, el Mallorca s'ha fet fort en defensa. Els de Luis García Plaza han deixat córrer el temps intentant aprofitant els contraatacs, però amb el clar objectiu que la porta quedàs a zero.

Amb aquesta victòria el Mallorca deixa enrere la por que va aparèixer després de la derrota de la setmana passada contra l'Espanyol i manté el lideratge una jornada més. El conjunt de Luis García Plaza té dos punts més que el conjunt català i cinc més que el tercer classificat, l'Almeria, a qui, de més a més, ha guanyat el goal-average.