Esports 18/04/2021

Verstappen s'embutxaca la victòria en un Gran Premi passat per aigua

La pluja dificulta el pilotatge i propicia errors que condicionen la cursa

2 min
Max Verstappen per davant de Lewis Hamilton durant el GP

Max Verstappen (Red Bull) va signar la primera victòria de la temporada, després de liderar tota la cursa en solitari, en un Gran Premi molt accidentat al Circuit d'Imola. Amb l'asfalt moll per la pluja, molts pilots no van poder mantenir les quatre rodes dels seus monoplaces sobre el traçat. Sortides de pista i relliscades van esbojarrar un Gran Premi marcat per la bandera vermella a mig GP després d'un accident entre Valtteri Bottas (Mercedes) i George Russell (Williams).

Tot i sortir des de la primera posició de la graella, Lewis Hamilton (Mercedes) no va poder mantenir l'avantatge davant un Verstappen que va aprofitar una molt bona sortida per pispar-li la primera plaça. Amb l'asfalt xop, els pilots van patir de valent per no perdre el control dels seus monoplaces, i pocs són els que ho van aconseguir. Ni Hamilton va poder evitar-ho. El britànic no va poder controlar la seva impaciència i, en un intent d'avançar pilots doblats, va perdre el control del Mercedes i va topar contra el mur del circuit.

Errors clau per culpa de la pluja

L'accident entre Bottas i Russell va ser el punt d'inflexió del Gran Premi. Amb el xoc entre els dos cotxes, el traçat va quedar molt malmès i els comissaris van decidir aturar la cursa per poder recondicionar totes les proteccions destrossades. En la segona part del GP, el ritme de cursa va augmentar i tots els pilots van portar els seus monoplaces al límit sobre un asfalt que ja començava a assecar-se.

Hamilton partia des de la vuitena posició en el rellançament de la cursa i, volta rere volta, va fer gala del seu elegant estil de pilotatge per anar superant els seus rivals: primer el McLaren de Ricciardo, després els dos Ferrari i en les últimes voltes Lando Norris. El britànic va aconseguir assegurar-se el segon lloc en la classificació per mantenir el liderat del Mundial, tot i que amb només un punt d'avantatge sobre Verstappen.

Norris va ser l'altre protagonista del dia. Amb una cursa en què va demostrar un pilotatge madur i consistent, el pilot de McLaren va tornar a pujar al podi per segon cop en la seva carrera, just per davant dels Ferrari de Leclerc i Sainz.

stats