Futbol
Esports 25/08/2015

El València pateix, però es classifica per a la fase de grups de la Champions (2-1)

El club valencianista s'uneix a Barça, Madrid, Atlètic i Sevilla en el sorteig d'aquest dijous a Mònaco

Roger Requena
Negredo ha marcat pel València als quatre minuts de joc a Mònaco / VALERIO PENNICINO / GETTY IMAGES

BarcelonaBarça, Madrid, Atlètic, Sevilla i, des d'avui, també el València. La Lliga espanyola tindrà la pròxima temporada cinc representants en el sorteig de la fase de grups de la Lliga de Campions d'aquest dijous a Mònaco. Els valencianistes s'han avançat gràcies a un gol d'Álvaro Negredo al minut 4, però el Mònaco, que no s'ha donat per vençut en cap moment, ha estat a prop de culminar una remuntada que finalment no s'ha produït. Raggi i Elderson han firmat els dos gols dels monegascos.

Avisava Nuno Espírito Santo en la prèvia que el gran objectiu dels valencianistes seria marcar aviat i sentenciar l'eliminatòria. Res més lluny de la realitat, el seu equip ha governat els primers instants del partit gràcies a un inici fulminant que semblava desfer qualsevol esperança de l'equip de Leonardo Jardim. Un remat a boca de canó de Mustafi en la sortida d'un córner als dos minuts de joc advertia del que passaria poc després. Qüestionat per la falta de gol, i sent la principal sorpresa de l'onze de Nuno, Negredo ha meravellat amb una subtil vaselina per sobre de Subasic digne dels grans genis. 0-1 i a administrar un avantatge més que consolidat.

Raggi i Elderson donen vida al Mònaco

El mateix Negredo hauria pogut doblar l'avantatge amb un xut potent des del vèrtex de l'àrea que no va trobar porteria. Només s'havien disputat nou minuts de joc, però el partit tenia un dominador clar, un València molt còmode que tenia molt clar el seu discurs. El Mònaco, però, lluny de rendir-se ha plantat cara, i ha empatat gràcies a Raggi (min. 17) en una jugada mal defensada en què ni Ryan ni Negredo refusen bé, i permeten al defensa resoldre dins l'àrea. Un gol que, però, ha estat molt protestat pels valencianistes, que han demanat falta en una empenta en la mateixa jugada.

Amb l'empat novament en el marcador, el València ha centrat els seus esforços a controlar els intents d'un Mònaco més persistent, però no prou encertat. Encara que Parejo (min. 22), de cap, ha tingut el segon en una clara ocasió, han estat els monegascos els més atrevits, necessitats de marcar per capgirar una eliminatòria que se'ls havia posat en contra. Amb més prudència que presses, els valencianistes han aguantat l'empat al llarg del segon temps, en què no han faltat oportunitats per als monegascos per escurçar distàncies.

La insistència dels locals els ha permès posar-se per davant gràcies a un segon gol, obra d'Elderson (min. 75), en posició dubtosa. El Mònaco s'ha mantingut lluitador, conscient que un gol més enviava el partit a la pròrroga. Tot i perdre a estones el control del partit, els de Nuno han sabut mantenir el tipus, ordenats en defensa i aguantant els atacs locals. Malgrat la derrota, el València tornarà a la fase de grups de la Champions després de tres anys.