Barça
Esports 09/06/2021

La UEFA fa marxa enrere i suspèn els expedients oberts al Barça, el Madrid i la Juve

El màxim organisme del futbol europeu anuncia que els ha cancel·lat el procediment obert "fins a nou avís"

ARA
2 min
La imatge de les dues copes que organitza ara la UEFA, competicions ara amenaçades per la possible creació de la superlliga europea

BarcelonaLa UEFA ha anunciat la suspensió del procediment contra el Barça, el Reial Madrid i el Juventus, els tres clubs que no havien renunciat al projecte de la Superlliga. L'organisme diu en un comunicat que "després de l'obertura d'un procediment disciplinari [contra aquests tres equips] per una possible violació del marc legal de la UEFA en relació amb el projecte de l'anomenada Superlliga, el Comitè d'Apel·lació de la UEFA ha decidit suspendre'l fins a nou avís".

La UEFA indica que el seu òrgan d’apel·lació va prendre la decisió de suspendre temporalment els procediments arran de la notificació formal que van fer a l’organisme les autoritats competents suïsses el passat dimecres 2 de juny d’una ordre judicial ex parte obtinguda el 20 d’abril per l’entitat jurídica European Super League Company SL del jutjat mercantil número 17 de Madrid . La decisió de l’òrgan independent d’apel·lació de la UEFA es va prendre “sense perjudici de la qüestió sobre l’aplicació de l’ordre judicial a Suïssa”. Per la seva part i basant-se en l’ordre judicial, els tres clubs han aconseguit protegir-se temporalment de les possibles conseqüències disciplinàries relacionades amb el projecte de la Superlliga que estudiava aplicar-los la UEFA.

La comunicació dels tribunals suïssos –amb potestat sobre la UEFA i la FIFA– de la decisió del jutjat mercantil número 17 de Madrid de l'obertura de mesures cautelars –bloquejant qualsevol sanció als equips esmenats–, per tant, ha sigut decisiva per entendre que el màxim organisme del futbol europeu faci ara marxa enrere. "La UEFA entén per què s’havia de suspendre el procediment disciplinari de moment, però continua confiant i continuarà defensant la seva posició en totes les jurisdiccions pertinents".

Multa de la Premier

La Premier League, en canvi, ha decidit sancionar els sis clubs anglesos díscols amb una multa superior als 20 milions de lliures esterlines, més de 23 milions d’euros.

stats