Els Jocs d'Hivern

Troben una substància prohibida a la sang de la patinadora russa Kamila Valíeva

Es tractaria d'un medicament per combatre problemes cardíacs i no contribuiria a la millora del rendiment esportiu

ARA
2 min
La patinadora russa Kamila Valieva, després de la seva actuació a Pequín 2022

BarcelonaSegons recull l'agència Efe, les anàlisis antidopatge han detectat una substància prohibida a la sang de la patinadora russa Kamila Valíeva, que dilluns es va proclamar campiona olímpica per equips en els Jocs d'Hivern de Pequín. Segons informa aquest dimecres el diari Sport Express, la substància detectada es tractaria d'una medicina utilitzada per combatre problemes cardíacs que no contribueix a la millora del rendiment esportiu.

Aquesta anàlisi, segons la premsa russa, va ser feta suposadament fora de competició, el desembre passat. A causa d'aquest positiu, l'organització ha decidit suspendre la cerimònia de lliurament de medalles del torneig de patinatge artístic per equips. A més, tant Valíeva, campiona d'Europa de 15 anys, com altres integrants de l'equip rus no han saltat aquest dimecres al gel a entrenar-se i preparar la competició individual. Mentre els entrenadors i la delegació olímpica russa es neguen a fer comentaris, el ministeri d'Esport ha considerat "prematur" informar d'un cas de dopatge fins a la confirmació oficial. Sí que s'ha pronunciat la llegendària entrenadora Tatiana Tarasova, que s'ha negat a creure que Valíeva està implicada en un cas de dopatge: "No m'ho crec, no. No em crec aquesta bogeria. No pot ser. És una nena petita. És una nena i esportista fantàstica. La Kamila no ha pres res".

En aquests moments, la delegació olímpica russa suma onze medalles: dos ors, tres plates i sis bronzes. A causa del dopatge d'estat, Rússia va competir molt minvada en els anteriors Jocs d'Hivern (2018). En aquests Jocs hi participa amb l'equip al complet, però sense himne ni bandera. Valíeva, considerada unànimement la nova tsarina de la modalitat, va ocupar portades de tot el món al fer per primera vegada en la història un quàdruple salt sobre el gel de la capital xinesa.

stats