Futbol
Esports 08/02/2019

Troben el cadàver d'Emiliano Sala

El Nantes retirarà el dorsal número 9, que portava el jugador argentí

Efe
2 min
Homenatge a Emiliano Sala al Cardiff City Stadium

LondresLa policia de Dorset (Anglaterra) va confirmar aquest dijous que el cos trobat a l'avioneta trobada al fons del canal de la Mànega és el del futbolista argentí Emiliano Sala. Amb això s'acaben divuit dies de recerca. "El cos portat aquest dijous al port de Portland ha sigut identificat pel forense com el del futbolista professional Emiliano Sala", segons va anunciar la policia de Dorset en un comunicat.

"Les famílies de Sala i del pilot, David Ibbotson, han estat informades amb aquestes notícies i continuaran rebent el suport de personal capacitat per a això", van afegir.

El seu últim club, el Nantes, ha comunicat que retirarà el dorsal 9, el número que va vestir al club i amb el qual va aconseguir ser el màxim golejador del conjunt francès en tres ocasions. Sala va arribar al futbol francès amb 20 anys, on va disputar 144 partits a primera divisió i va marcar 48 gols. Fins ara, el Nantes s'havia negat a retre homenatge al jugador, per mantenir viva l'esperança de trobar-lo amb vida. En un comunicat, el Nantes deixava constància que Sala "formarà part per sempre de les llegendes que han escrit la gran història del club". El president de l'entitat ha anat més enllà per indicar que no només ha deixat empremta al club, sinó també a la ciutat.

La Lliga francesa, per la seva part, ha anunciat que retrà homenatge al jugador argentí en cada partit de la jornada a través d'un minut d'aplaudiments. "Emiliano Sala encarnava l'alegria de viure, l'amabilitat, la generositat i la humilitat", indica la presidenta de la Lliga francesa, Nathalie Boy de la Tour, en un comunicat. També el president de la Federació Francesa de Futbol (FFF), Noël Li Graët, va enviar el seu condol a la família i amics de Sala i va demanar que "s'aclareixin les causes d'aquest accident que planteja nombroses qüestions".

L'homenatge tindrà un capítol a part el diumenge a les 15 hores (14.00 GMT) a l'estadi La Beaujoire de Nantes en el duel que l'enfrontarà contra el Nimes. Des d'aquesta ciutat del nord-oest francès es va enlairar l'avioneta amb destinació a Cardiff, el club al qual havia estat traspassat durant el mercat d'hivern.

L'episodi va començar el dia 21 de gener, quan Sala i Ibbotson, el pilot de l'avioneta, van desaparèixer quan volaven de Nantes a Cardiff. 37 minuts després que es perdés la connexió al radar amb l'aeronau mentre creuaven el Canal de la Mànega, els serveis de recerca van començar a rastrejar l'incident, amb l'objectiu de trobar amb vida Sala i Ibbotson.

Com que no trobaven restes de l'avió ni cap pista es va decidir donar per finalitzat el dispositiu que tenia com a objectiu trobar el futbolista i el pilot amb vida perquè van considerar que les possibilitats de supervivència eren "extremadament remotes". La família de Sala, però, va impulsar una recerca privada, mitjançant micromecenatge i arribant a assolir 371.000 euros, que va comptar amb el suport de futbolistes de renom mundial, entre ells el capità blaugrana Leo Messi.

stats