Esports 11/04/2021

Tres punts d'or per al retorn a Primera

Els gols de Dani Rodríguez i Mollejo situen el Mallorca a vuit punts del tercer

3 min
Els jugadors del Mallorca celebren el gol de Dani Rodríguez

PalmaVictòria clau del Mallorca per tornar a Primera. El conjunt de Luis García Plaza ha aprofitat dos errors de la defensa del Lugo per endur-se els tres punts i situar-se a 8 del tercer classificat. En un partit poc brillant, el Mallorca ha sabut patir i aprofitar les ocasions per sumar una nova victòria a Son Moix i recuperar la bona ratxa de resultats després d'unes setmanes d'irregularitat.

Primer minut i primer gol. El Mallorca ha entrat en el partit amb el clar objectiu que els tres punts quedassin a casa. I el Lugo no s'havia ficat encara en el joc quan ja estava per darrere en el marcador. El gol, de Dani Rodríguez, ha arribat després d'una treta de banda i una jugada embullada dins l'àrea. Dani Rodríguez ha estat el més viu i ha aprofitat la indecisió de la defensa visitant per recollir una pilota morta a l'àrea petita, que ha travessat amb calma i solvència.

Tot i haver-se avançat en el marcador i tenir el partit de cara des del primer minut, el Mallorca no ha estat còmode durant tota la primera part. El conjunt de Luis García Plaza no ha pogut controlar el matx, dominar el joc i tenir la possessió de la pilota, com habitualment, i s'ha hagut d'adaptar al futbol directe que proposava el Lugo. Els primers 45 minuts han estat plens d'imprecisions, faltes i jugades a pilota aturada en què cap dels dos equips ha aconseguit crear gran perill.

El Lugo ha reclamat un penal per mà de Raíllo, que ha desviat la pilota amb el braç després d'una rematada del davanter del conjunt gallec, però el VAR ha revisat l'acció i ha informat l'àrbitre que no era penal.

Els dos conjunts han gaudit d'una única ocasió (a part del gol de Dani Rodríguez) durant els primers 45 minuts. La del Mallorca ha arribat després d'una de les poques jugades comminatives de la primera part, quan Sastre ho ha intentat amb un xut centrat que ha estat molt fàcil per al porter del Lugo. El conjunt gallec, en canvi, ha estat més a prop d'empatar. En el darrer minut, en un servei de córner, Manolo Reina ha salvat la igualació després d'una gran jugada d'estratègia en què el davanter del Lugo ha aconseguit rematar sol i ha obligat el porter mallorquinista a fer una gran aturada.

El Lugo ha sortit del descans amb les idees clares: cercar l'empat amb jugades a pilota aturada i centrades a l'àrea. El conjunt gallec és un dels més alts de la categoria i és molt perillós en aquest tipus de joc. Davant els continus atacs del conjunt visitant, Luis García Plaza ha decidit moure la banqueta i l'aposta ha tingut un gran resultat. Mollejo, Álvaro Giménez i Galarreta han entrat per Mboula, Abdon i Sedlar, i només dos minuts després Mollejo ha marcat el segon gol del partit, el de la tranquil·litat, aprofitant-se de la manca de contundència de la defensa del Lugo amb un xut aferrat al pal des de la frontal de l'àrea petita.

Amb el segon gol, el Mallorca ha aconseguit adormir el partit, dominar i controlar el joc perquè ocorregués el mínim possible. Galarreta s'ha fet amo i senyor del centre del camp i ha mogut la pilota d'un costat a l'altre per tal de fermar la victòria.

Aquest triomf acosta, encara més, el Mallorca a Primera Divisió. El conjunt de Luis García Plaza ha aprofitat la derrota de l'Almeria i ja és a 8 punts del tercer classificat (que marca la zona de play-off), quan manquen 7 partits per acabar la temporada.

stats