BÀSQUET
Esports 08/09/2019

Tres àrbitres de bàsquet no dirigiran més partits del Mundial després de cometre una errada

Els àrbitres no van concedir un punt a Lituània contra França a les acaballes del partit

Efe
1 min
El seleccionador de Lituània,Dainius Adomaitis, reacciona a una decisió dels àrbitres durant el partit contra França

MadridL'espanyol Antonio Conde (àrbitre principal), l'argentí Leandro Lezcano i el veneçolà Daniel Alberto García no dirigiran més partits en el que queda de Mundial de bàsquet de la Xina després de l'error que van cometre al final del partit Lituània-França.

La FIBA, després d'analitzar per vídeo el partit disputat aquest dissabte, considera que la tripleta arbitral es va equivocar al no concedir un punt a Lituània. L'organisme ha comprovat que, a falta de 30,8 segons per al final, un tir lliure de Jonas Valanciunas va ser tret de la cistella pel francès Rudy Gobert i va tocar clarament el cèrcol. En un comunicat fet públic aquest diumenge, la FIBA entén que la decisió correcta dels àrbitres hauria d'haver sigut decretar interferència i donar el punt a Lituània, amb la qual cosa hauria empatat a 76.

"Els àrbitres d'aquest partit no dirigiran més partits del Mundial 2019", finalitza l'escrit en relació a la polèmica acció d'un partit que va acabar amb victòria francesa per 78-75 (posteriorment hi va haver una cistella de Nando de Colo) i un gran enuig dels lituans, que amb aquesta derrota van quedar eliminats, mentre que els francesos i Austràlia van certificar la seva classificació per als quarts de final.

stats