Esports 18/01/2022

De Tomás evita la 'chirigota' blanc-i-blava a Cadis

L’Espanyol salva al minut 95 un punt en un partit que tenia controlat

De Tomás ha marcat l'empat al camp del Cadis.

Ni la millor primera part de la temporada a domicili va evitar que l’Espanyol acabés convertit en una chirigota al Nuevo Mirandilla (2-2). Els blanc-i-blaus van acabar empatant un partit que tenien dominat i que haurien pogut perdre si no hagués sigut per un gol providencial de De Tomás al minut 95. Malgrat el regust agredolç final, dolorosa ensopegada d’un equip que segueix donant vida a rivals enfonsats. Ahir no va ser capaç de sentenciar un Cadis que porta vuit mesos sense guanyar com a local.

Vicente Moreno va voler amagar les cartes fins a última hora. El tècnic va escollir Cabrera com a lateral esquerre i va apostar per un trivot associatiu. Morlanes, Darder i Melendo van donar als blanc-i-blaus el criteri al mig del camp que tant havien enyorat les últimes setmanes. El mateix Moreno ho havia reconegut: el seu és un equip on destaca més el talent que el físic, i això és el que l’Espanyol va intentar aprofitar al Nuevo Mirandilla.

Aprofitant les sorprenents facilitats que oferia el Cadis per dins, els blanc-i-blaus van saber generar la superioritat numèrica que van generar al mig del camp per fer anar de corcoll un Cadis sobrepassat en defensa. Feia temps que l’Espanyol no era tan superior a un rival de Primera. La precipitació i les pèrdues constants, un mal endèmic a domicili, van quedar enrere gràcies a la bona feina dels tres del mig, que van saber ordenar l’equip amb criteri. L’avantatge de tenir tres jugadors intel·ligents que saben interpretar el joc és que, quan cal, saben intercanviar rols per aportar nous registres a l’equip. Així va arribar el gol de Morlanes, un jugador que, tot i partir com a teòric pivot, va finalitzar amb una rematada digna de davanter una deliciosa passada de Darder entre els dos centrals.

L’Espanyol va seguir generant arribades, però gairebé mai les finalitzava amb rematades clares. La més perillosa, un intent de vaselina de RdT abans del descans que no va aconseguir superar Ledesma. Els blanc-i-blaus van repetir un error freqüent aquest curs: no sentenciar els partits quan pot. A la segona part va ser un equip irreconeixible. I el Cadis, que no estava fent pràcticament res, va entrar al partit gràcies a una jugada afortunada. Un control horrible de Sergi Gómez dins de l’àrea el va caçar Negredo, que no va perdonar l’empat. El Cadis va entrar de ple en un partit que es va trencar al segon temps. L’Espanyol no va comparèixer després del descans i va cedir la iniciativa a un rival que hi creia més. Negredo va acabar marcant dos gols més, tots dos anul·lats, fins que al primer minut del temps afegit va assistir en un servei de banda a Alejo, que fa fer el 2-1. L’Espanyol semblava mort quan, del no-res, va trobar l’empat en l'última acció del partit.