FUTBOL
Esports 04/02/2019

El Terrassa expulsa l'equip de veterans per sexisme

El Consell d'Administració retira de la competició l'equip pels insults i comentaris a les jugadores

Ara
3 min
Les jugadores del Terrassa B, insultades pels veterans del club:  "Aneu a fregar, sou unes merdes"

TerrassaEl Terrassa FC no tolerarà cap episodi sexista. Ni tan sols entre membres d’algun dels seus equips. L’endemà de condemnar “qualsevol acte de violència física o verbal”, i d’anunciar que prendria “les mesures adequades”, el consell d’administració del conjunt egarenc va reunir-se d’urgència de forma interna primer, i amb els representants de les parts afectades després, per anunciar la decisió acordada: retirar de la competició l’equip màster que dissabte van proferir presumptament una sèrie d’insults de caire sexista a un equip del mateix club, el filial femení, que jugava un partit de la Segona Divisió femenina contra el Viladecavalls. El partit va començar amb retard, i una greu lesió en una de les jugadores locals -que va haver de sortir traslladada en ambulància- abans del descans va provocar que s’allargués encara més. Quan l’equip visitant va anotar l’1-4, van començar les recriminacions per part de l’equip de futbolistes veterans, que escalfaven darrere d’una de les porteries de l’Olímpic, i que va recollir l’àrbitra del partit, Alexia Mayer, a l’acta arbitral.

"Sortiu ja del camp, que hem de jugar nosaltres, aquest partit hauria d’estar suspès. No s’hauria d’estar jugant", van proferir alguns jugadors, que poc després van anar més enllà: “Aneu a la cuina, aneu a fregar, sou unes merdes, sou unes guarres", haurien afegit, segons va quedar recollit a l’acta. Uns comentaris que van ser reprovats per part de les jugadores i del públic, on hi havia alguns dels seus familiars. Mayer va avisar al delegat de camp del que estava passant, i quan aquest va dirigir-se als jugadors màsters, va produir-se una baralla entre jugadors de tots dos equips que va provocar la suspensió del partit al minut 75. Minuts després, les jugadores dels dos equips, acompanyades dels tècnics i alguns pares, es van concentrar al mig del camp per impedir la disputa del Terrassa-Júpiter que s’havia de disputar a continuació, i que va quedar suspès per la protesta.

Una reivindicació que va seguir l’endemà, diumenge, amb una asseguda reivindicativa abans del Terrassa-Lanzarote de categoria preferent. Ahir, el consell d’administració va reunir-se amb les parts per conèixer les respectives versions. La de la secció femenina del club va validar els fets relatats a l’acta arbitral, i va comptar amb el suport de l’equip rival, el Viladecavalls. La seva entrenadora, Vero Fernández, assegura que les seves jugadores estan indignades per les paraules dels veterans del Terrassa, i lamenta que “es vulguin encobrir els fets. Va ser una situació molt desagradable i molt greu. Ens volien fer fora del camp, és increïble que en ple segle XXI encara passin coses així. No t’ho creus”, afegeix.

Versions oposades

Unes versions contradictòries amb les exposades per part del club, que adverteix que “hi ha molta desinformació i s’han exagerat moltes coses”, i de l’equip masculí: “No volíem fer fora ningú, estàvem disposats a suspendre el nostre partit pel retard en l’hora d’inici. I ni molt menys es van produir insults a les noies”, defensa Celestino Jaime, entrenador de l’equip de veterans, que qualifica les acusacions de “surrealistes”. El tècnic puntualitza que les disputes van començar quan un dels seus jugadors va rebre una empenta i patades d’una jugadora del Terrassa femení.

Abans de conèixer la mesura, l’equip de govern de l’Ajuntament de Terrassa s’havia afegit a la condemna contra qualsevol acte de tipus violent i va agrair la reacció del club, reiterant que “Terrassa és una ciutat fermament compromesa en la lluita per la igualtat de gènere i la justícia social, on la violència no hi té cabuda”. Com ahir va quedar clar, el sexisme no té lloc al Terrassa FC.

stats