FUTBOL
Esports 30/07/2013

El president de la LFP, sobre els drets televisius: "Si a Barça i Madrid els treus 150 milions, podran mantenir Messi i Neymar?"

Javier Tebas nega que la solució perquè la Lliga sigui més competitiva passi perquè el Barça i el Madrid rebin menys diners dels drets televisius

Efe
2 min

BarcelonaEl president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), Javier Tebas, s'ha referit aquest dimarts al possible fitxatge del gal·lès Gareth Bale pel Reial Madrid i ha assegurat que si el club blanc realitzés una inversió propera als 100 milions d'euros pel jugador del Tottenham no seria "una immoralitat".

Davant les informacions que apunten que el club madrileny podria pagar 100 milions d'euros per aconseguir els serveis del lateral, Tebas ha assenyalat que és bo que la Lliga BBVA tingui sempre "els millors" jugadors.

"És una immoralitat comprar una cosa que no pots pagar. És una quantitat importantíssima, però si el Reial Madrid ho pot pagar, està bé. A mi m'agrada que la Lliga tingui els millors jugadors i prefereixo que sigui aquí i no a la Premier League", ha indicat en roda de premsa, després de la celebració de l'assemblea ordinària i extraordinària de la LFP, aquest dimarts a Barcelona.

En aquest sentit, el màxim mandatari de la LFP ha explicat que "seguir mantenint les millors estrelles del món permet mantenir la qualitat de la competició i continuar, així, amb les mateixes quantitats d'explotació dels drets audiovisuals".

Precisament, sobre un possible canvi en el sistema de repartiment dels drets televisius entre els clubs de la Lliga, Tebas s'ha mostrat caut i ha negat que la solució perquè la Lliga sigui més competitiva passi perquè el Barça i el Reial Madrid facturin menys d'aquesta partida. "Si els treus 150 milions, Madrid i Barça podran mantenir Messi i Neymar o aquests jugadors se n'aniran al Manchester o al Paris Saint-Germain? Seran competitius a Europa?", s'ha preguntat.

No obstant, ha reconegut que s'ha de realitzar un repartiment més equitatiu: "Ara per ara entre el primer i l'últim de la Lliga hi ha una diferència d'1 a 6,5. L'objectiu és que passi d'1 a 4,5. Aquest creiem que és l'objectiu just".

Així mateix, ha ressaltat que l'objectiu de la LFP és seguir treballant perquè els clubs facin una reconversió del sistema econòmic del campionat. "Traient Madrid i Barça, el futbol espanyol paga 120 milions en interessos. Si nosaltres aconseguim que aquests interessos es redueixin, tindrem 500 milions d'euros més per invertir en futbol. L'objectiu és que els clubs abaixin el deute en els pròxims quatre anys", ha admès.

Tebas ha parlat també sobre els presumptes casos de compra de partits i, sobre aquest tema, el president de la LFP ha agraït la denúncia de l'exentrenador del Sabadell Lluís Carreras, que va alertar que el tècnic de l'Hèrcules, Kike Hernández, li havia explicat que havia arreglat el resultat del partit amb el seu jugador Abraham Paz, exjugador de l'equip alacantí, i que que també ho farien amb l'Osca, un dels partits investigats per la LFP.

"Cal felicitar-los perquè la denúncia és l'única manera de lluitar contra aquesta xacra. Aquesta ha de ser la medicina. Ara el que estem fent és investigar", ha assegurat.

Així, els entrenadors hauran d'oferir una roda de premsa a les prèvies, així com al final dels partits, i un directiu del club estarà a disposició de les televisions amb drets en els descansos.

Aquesta "normativa d'estricte compliment" pretén ser un codi similar al que aplica la UEFA en els partits de la Lliga de Campions i de la Lliga Europa.

stats